Sport

2012.10.27. 01:16

Az ismert ellenféllel szemben

A labdarúgó NB I 12. fordulójában szombaton 16 órától a Diósgyőri VTK a Kaposvári RFC-t fogadja. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

A labdarúgó NB I 12. fordulójában szombaton 16 órától a Diósgyőri VTK a Kaposvári RFC-t fogadja. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.Ismerősök tömkelegét üdvözölheti az ellenfél soraiban a meccs napján Sisa Tibor, a Diósgyőr labdarúgócsapatának szakvezetője, ugyanis legutóbbi csapata, a Kaposvári Rákóczi érkezik az Avas-aljára. Az az együttes, amelynek jelenlegi keretéből több mint egy kezdőcsapatra való labdarúgó mutatkozott be az ottani edzősködése idején a magyar élvonalban. Csak emlékeztetőül: a Sisa Tibor vezette Kaposvár tavasszal, pályaválasztóként, zömében ezekkel a játékossal győzte le az akkor Szentes Lázár szakmai igazgató által irányított Diósgyőrt, 3-2-re.

Arra a kérdésünkre, hogy mekkora előnyt jelent az, hogy jól ismeri az ellenfél játékosait, Sisa Tibor a következőt válaszolta:

– Tudom, hogy gyorsak, hogy nagy futómennyiség teljesítésére képesek, éppen azért óvva intek mindenkit attól, hogy lebecsülje a Kaposvárt, a csapat játékosait.

Amikor finomítottunk az előző kérdésünkön, azt tudakolva a DVTK vezetőedzőjétől, hogy ismeretei szerint melyek a gyenge pontjai a mostani ellenfélnek, és hogy készülnek-e ennek a kiaknázására, ő a következőket mondta:

– Természetesen van elképzelésünk arról, hogy mit szeretnénk játszani, és ezt gyakoroltuk is ezen a héten, mert szeretnénk, ha győzni tudnánk ezen a mérkőzésen. Az biztos, hogy nagy odafigyelés és akarat kell a sikerhez, hiszen csak azért, mert a tabellán mögöttünk áll a Kaposvár, még nem lesz a miénk a három pont.


[poll id="274"]


A játékról

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy ezúttal a legutóbbi, a Debrecen elleni bajnokin a második félidőben látott nyitott játékot mutató Diósgyőrt láthatjuk majd (amelynek voltak helyzetei, amellett, hogy az ellenfél is ziccerek kialakítására volt képes).

– Ha csak egy olyan csapatot szeretnénk összerakni, amelyik összeszedegeti a bennmaradáshoz szükséges pontokat, akkor rövidebb idő is elég lenne a szükséges támadójáték kialakításához, hiszen pár hét alatt 2-3 emberrel fel lehetne építeni egy kontrajátékot – kezdte Sisa Tibor. – A védelem, a védekező játék megépítéséhez azért ettől már jóval több időre van szükség, bármelyik csapatnál. Szerintem ezen a téren már sem állunk rosszul, szépen lassan, lépésről lépésre halunk. Viszont azt a rövid passzos játékot, amit mi akarunk játszani, amelynek során több játékos érintésével épülnek fel a támadások, nem lehet hetek alatt kialakítani, ehhez hónapokra van szükség a világon mindenütt, ahol ilyenbe fognak. Mi közel négy hónapja dolgozunk együtt a csapattal, igaz, nem a teljes kerettel, hiszen vannak, akik menet közben érkeztek, de azért én már látom annak a jeleit, ami munkát visszaigazolja. Persze most még csak időszakosan mutatkoznak meg ezek, és nagyban függ az ellenféltől is, hogy ezt mennyi ideig és mennyire jól tudjuk játszani. De minden nappal, minden edzéssel közelebb kerülünk ahhoz, hogy mindez a szurkolóink számára is élvezhetővé váljon. Szóval épülgetünk és közben arra is figyelünk, hogy meccseket nyerjünk, hogy pontokat szerezzünk. Most is ezen kell lennünk minden igyekezetünkkel.

ÉM-BCS


Csapat infó

A DVTK keretéből egyedül Rakovic bajlódik sérüléssel – mint azt Sisa Tibor elmondta. Ugyancsak a vezetőedzőtől tudjuk, hogy Gallardo is bekapcsolódott a közös munkába. Ugyanez még nem mondható el Rudolfról, aki változatlanul futással és kondival tölti napjait. A szeptember 12-én igazolt csatár saját internetes oldalán arról tájékoztatta csütörtökön délután az ismerőseit, hogy reményei szerint a Kecskemét ellen már pályára tud lépni. 

A DVTK várható kezdőcsapata: Rybansky – Takács P., Gal, Hanek, Gohér – Abdouraman, Elek Á. – Gosztonyi, Fernando, Tisza – Seydi.


A labdarúgó NB I. 12. fordulójában a Diósgyőri VTK a Kaposvári Rákóczi FC-t fogadja szombaton 16 órától. A mérkőzésről élőben tudósítunk. Ön mit tippel a meccsre?

Nézzük együtt, kértük meg Juhász Istvánt, a miskolci városi televízió riporterét, aki megígérte, együtt nézzük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!