Sport

2012.10.31. 08:29

A 0-3 olyan, mint a friss hó

A labdarúgó Magyar Kupában kedden délidőben a Velence SE vendége volt a Diósgyőri VTK.

A labdarúgó Magyar Kupában kedden délidőben a Velence SE vendége volt a Diósgyőri VTK.A labdarúgó Magyar Kupában a 16 közé jutásról döntő párharc során, a megye I-es csapat otthonában, szervezési szempontból nem minden működött tökéletesen a kezdés előtt: a játékvezetőknek az elektronikus jegyzőkönyv vezetésével akadt gondjuk, mert nem volt villamos elosztó az öltözőjükben, a labdákat is akkor fújták, amikor a DVTK már kint volt a pályán, de végül csak elkezdődött a meccs, és nem hogy késéssel, de pár perccel hamarabb a hivatalos időpontnál, mert a lelkesedés képes volt minden nehézséget leküzdeni.

A Fejér megyei gárda pályája remek környezetben, a Kastély-park csodás miliőjében fekszik, a Velencei-tó partján, ami nyáridőben a színvonaltól függetlenül alapból élvezhető meccset eredményezhet. Itt most ilyenről szó sem volt, a tó felől metsző szél fújt, még zordabbá téve az amúgy is alacsony hőmérsékletet. Mindez a hazai csapatot zavarta kevésbé, akik bátran, bevállalósan futballoztak, nem látszott rajtuk megilletődöttségnek nyoma sem. Lelkes közönségüktől is kaptak egy kis pluszt, így a kis méretű, picit göröngyös pályájukon nem csak egy félidőn át tudtak egyenrangú partnererei tudtak lenni a három osztállyal ,,magasabbról” érkezett csapatnak. Voltak helyzeteik, lehetőségeik, kicsik és nagyok, a nem túl bonyolult, kiismerhető játékuk ellenére, gól nélküli állásnál és diósgyőri vezetésnél egyaránt.

Sokszor csak Tajti kapuson múlott – és persze a hazai játékosok képzetlenségén –, hogy nem tudták bevenni az NB I-es gárda kapuját. A piros-fehéreknél ezen a napon a fiatal Csirszki játszott úgy, ahogy mindenkinek kellett volna, az ő lelkesedése, akarata, küzdőszelleme csak kevesekre ragadt át. Szerencsére a kispadról érkező Elek Á. ilyen volt, a tekintélye, a játékba való bekapcsolódása sokat javított a DVTK csapatjátékán. Tisza bár nagy présben játszott, és sokszor eltűnt a sűrűjében, mindhárom gólban benne volt, és ezzel nagyban hozzájárult ő is a továbbjutás kiharcolásához. A védők és a védekező középpályások is megtették a magukét, ezt a meccset nem ott lehetett megnyeri, ahol ők játszottak. Voltak ugyan hibáik, de a két szélső védő igyekezett rendesen besegíteni a támadásokba, és ezúttal Gohérnek is jobban ment a játék, mint múlt szombaton, a becserélt Vági pedig mindenáron bizonyítani akarta a fertályórában is, hogy helye van a kezdők között. Viszont a spanyol hármasból, akik megkapták a középpálya attraktív részét, hiányzott a kreativitás, halványak voltak, a két szélső, Luque és Gallardo, akiktől elvárható lett volna, hogy bolondot csináljanak egy-két flikk-flakkal a velük szemben állókból, nem sok mindent mutattak. Nagy baj, hogy egy megye I-es csapat ellen csak ennyire voltak képesek, mert ettől többet tudnak, hetekkel ezelőtt láttuk már őket jobban is játszani. És csak remélhetjük, hogy fogjuk is még őket, ha ezek után is bizalmat kapnak.

De ami a lényeg: nyert és továbbjutott a DVTK, a háromgólos siker, olyan mint a friss hó, betakar, elrejt minden csúfságot.


Jegyzőkönyv:

Velence SE – Diósgyőri VTK 0-3 (0-0)

Velence, 600 néző. V.: Barna (Márton, Kiss I. B.).

Velence SE: Puhnyák – Totsche, Fésű, Salacz, Kocsis – Somogyi, Tóth A. (Kellner, 82.) – Bakos (Szigeti, 69.), Galaczi, Kadlecsik (Knausz, 69.) – Ódor. Edző: Pavlik József.

Diósgyőri VTK: Tajti – Vadász (Vági, 76.), Gal, Hanek, Gohér – Takács P. (Elek Á., 55.), Csirszki – Gallardo, Fernando, Luque (Bacsa, 85.) – Tisza. Vezetőedző: Sisa Tibor.

Sárga lap: Bakos a 16., Kellner az 59., Gohér a 71. percben.

Gólszerző: Luque, 11-esből (0-1) az 59., Tisza (0-2) a 64., Tisza (0-3) a 92. percben.

Jók: Puhnyák, Fésű, Salacz, Tóth A., ill. Csirszki, Tajti, Elek Á., Tisza.

Pavlik József: – A mérkőzésen végig helytálltak a fiúk, kis szerencsével akár gólt, gólokat is szerezhettünk volna. A DVTK nagyon szervezett csapat, gratulálok nekik a továbbjutáshoz.

Sisa Tibor: – A 16 közé jutás alapcél volt. Egy alacsonyabb osztályú csapat mindig megteszi a lehető legtöbbet, hogy megnehezítse a magasabb osztályú gárda továbbjutását, de ma 3-0-val továbbléptünk.

 


Percek, események

59. perc: Gohér balról érkező beadását Tisza vette át az ötösön, akit ketten is ellöktek, a játékvezető tizenegyest ítélt, majd a cserék közül odaérkező, reklamáló Kellnernek sárgát adott. A büntetőt Luque végezte el, aki laposan a kapu jobb oldalába lőtt, 0-1.

64. perc: A rendkívül agilisan játszó Csirszki a baloldalon játszotta tisztára magát, remekül adott középre, az érkező Tiszának pedig nem okozott gondot 3 méterről a kapuba pöckölni a labdát, 0-2.

80. perc: Knausz jobboldali szögletrúgása után Ódor esett el Hanek mellett a kaputól 9 méterre, a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Somogyi végezte el, akinek a kapu jobb oldalába tartó lövését Tajti szögletre tenyerelte.

92. perc: A baloldalon előretörő Gohért vágták fel a tizenhatosnál. A pontrúgást Tisza végezte el, lövése a megpattanó sorfalról a kapu bal oldalába pattant, 0-3.

 


"A 16 közé jutás alapcél volt" - kezdte nyilatkozatát Sisa Tibor a velencei Magyar Kupa továbbjutás után.

Velence - A labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulójában a legjobb 16 közé jutásért a Fejér megyei I. osztályban szereplő Velence SE otthonában lépett pályára a Diósgyőri VTK gárdája kedden 12.30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!