Sport

2012.09.16. 09:27

Videoton vs. DVTK - Ez nem nulla volt, 1 pontot ér

A labdarúgó NB I 7. fordulójában, szombaton délután a Diósgyőri VTK a Videoton FC vendége volt.

A labdarúgó NB I 7. fordulójában, szombaton délután a Diósgyőri VTK a Videoton FC vendége volt.A két héttel ezelőtti, legutóbbi bajnoki, a Győr elleni – háromgólos hazai vereséggel végződött – csata után ismét egy élcsapat ellen kellett játszania a DVTK-nak. A piros-fehérek kezdőcsapata annyiban tért el az ezt megelőzőtől, hogy a közel 10 napot sérülés miatt kihagyott Gallardo kimaradt, ahogy a kiállított védő Hanek is, eltiltása miatt. Utóbbi helyett Rakovic került a védelem tengelyébe, előbbit viszont Tisza váltotta, aki a Ligakupa meccseken jó formát mutatott. Hasonló ok miatt lett kezdő Takács P., aki Abdouraman ,,kárára” került be a legjobb tizenegybe, védekező középpályásnak.

A mintegy 200 fős vendégszurkoló által támogatott fehér mezes csapat az első játékrészben egyenrangú partnere volt a csütörtöki Európa Liga mérkőzésre készülő fehérváriaknak. Ebben a félidőben még a DVTK-nak is voltak ígéretes lehetőségei, de a játékrész legnagyobb helyzete a mégis az ő kapujuk előtt maradt ki, amikor a 20. percben Neto fejesét órási bravúrral piszkálta ki a bal felső sarok elől Rybansky kapus. Előtte és utána rendkívül stabilnak tűnt a Diósgyőr védőjátéka, és ekkoriban még az előrejátékukban eredményességében is lehetett bízni.

Fordulás után

Nem változott nagyot a második félidő elején a játék képe, de 5 percnyi játszadozás után nagyobb sebességre kapcsolt a hazai együttes. Egyre másra vezették a támadásokat a DVTK kapuja felé, és ekkoriban nehéz perceket éltek át a piros-fehérek. De Galék szervezettek voltak, és tegyük hozzá, hogy a presszió igazán nagy helyzeteket nem hozott a Videoton részéről. Kovács I. becsérélésével mág agilisabb lett a hazai gárda, de rövid időn belül megtalálták a diósgyőriek a fiatal támadón a kikapcsolás gombot. Aztán amikor a meccs folyamán először a fehérvári publikum is észrevehető vált a szurkolás terén, a vendégek a megszerzett labdákat nagy nyugalommal kezdték el járatni, nem szégyelltek hátul körbepasszolni. És ezzel mintha megnyugtatták volna magukat.

Nem volt viszont nyugodt a piros-kékek trénere, aki újabb csatárt küldött pályára Torghelle személyében. Egy támadócserén ekkor már a diósgyőriek is túl voltak, Seydi jól szállt be, többször jól tartotta meg, vitte fel a labdát. Igaz, helyzetei már nem voltak a Diósgyőrnek, de a Videotonnak sem nagyon. Amikor pedig mégis lehetőséghez jutottak a hazaiak, szinte kivétel nélkül a védők szorításában lőhettek, és amikor ez sikerült nekik, még ott volt Rybansky, aki ezen a napon remekül, magabiztosan tette a dolgát (nagyon jó volt ezt látni, a Győr elleni potyagólja után). Bár a meccs hajrája izgalmas volt, hiszen a túlfűtött idegállapotban futballozó fehérváriak mindent bedobtak, hogy gólt szerezzenek, ez végül mégsem jött össze nekik, a jól védő diósgyőri kapussal, és a Gal irányította koncentrált védelemmel szemben. Egy pontot szerzett tehát egy olyan meccsen a Diósgyőr, – amely az előzetes esélyeket illetően nem neki állt, – a remek védőmunkának köszönhetően.

 


JEGYZŐKÖNYV

Videoton FC – Diósgyőri VTK 0-0

Székesfehérvár, 2000 néző. V.: Oláh G. (Tóth V., Szalai D.).    

 Videoton FC: Bozovic (6) – Branchi (6), Caneira (6), Vinicius (6), Stopira (5) – Tóth B. (5), Neto (6) – Gyurcsó (6), Sándor Gy. (4), Oliveira (5) – N. Nikolic (4). Vezetőedző: Paulo Sousa.

Diósgyőri VTK: Rybansky (7) – Vági (6), Gal (7), Rakovic (6), Gohér (6) – Takács P. (6), Elek Á. (6) – Gosztonyi (5), Fernando (5), Bacsa (6) – Tisza (6). Vezetőedző: Sisa Tibor.

Csere: Tóth B. helyett Kovács I. (6) az 59., Gosztonyi helyett Seydi (6) a 61., Stopira helyett Torghelle (-) a 73., Elek Á. helyett Abdouraman (-) a 77., Gyurcsó helyett Walter (-) a 78., Rakovic helyett Nagy T. (-) a 80. percben.

Sárga lap: Takács P. a 8., Vági a 26., Stopira a 29., Caneira az 57, Rybansky a 78., Torghelle a 81., Gal a 81. percben.

Paulo Sousa: – Mindkét csapat nagyon küzdött, mi az elejétől jól játszottunk, megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. A meccsnek nem minden periódusában futballoztunk tökéletesen, de benne volt a mérkőzésben a győzelem, az utolsó pillanatig. Ellenfelünk jól építkezik, ez látszott a mai mérkőzésen is, de most talán egy picit többet kaptak annál, mint amit megérdemeltek volna.

Sisa Tibor: – Nagyot küzdött a csapatunk, az Európa Ligában szereplő, jó játékosanyaggal rendelkező, szervezett, régen építkező együttes ellen a döntetlen megérdemelt. Tényleg nagyon megküzdöttünk az 1 pontért, persze szerettünk volna ettől is többet. Nem volt sok helyzetünk, szerintem az ellenfélnek sem volt sok, ezen a napon. A cseréink mind kényszerű okok miatt történtek, remélem, hogy sikerül összedrótozni a csapatot a következő mérkőzésünkre.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!