Sport

2012.09.23. 11:13

Szász Kitti ismét világbajnok szabadstílusú fociban

Budapest/Lecce, 2012. szeptember 23., vasárnap (MTI) - Változatlanul magyar a világ legjobb női freestyle labdarúgója: a szabadstílusú foci művelőinek idei olaszországi csúcstalálkozóján Szász Kitti megvédte világbajnoki címét.

Budapest/Lecce, 2012. szeptember 23., vasárnap (MTI) - Változatlanul magyar a világ legjobb női freestyle labdarúgója: a szabadstílusú foci művelőinek idei olaszországi csúcstalálkozóján Szász Kitti megvédte világbajnoki címét.A hivatalos nevén Red Bull Street Style sorozat leccei világdöntőjének szombati zárónapján a városi amfiteátrumban a magyar lány - a www.sportagency.hu beszámolója szerint - a csoportkör megnyerése, majd az elődöntő után a francia Melody Donchet-val szembeni fináléban is igazolta a szakmai zsűri előtt, hogy ő van a leginkább otthon a különböző trükkök egyedi előadásában. A fiúknál a korábbi vb-4. Kárászi Roland ezúttal nem jutott tovább a selejtezőből a legjobb tizenhat közé. 

A freestyle fociban lehatárolt területen belül két játékos vív egymással párharcot, melynek során felváltva 30 másodpercre kapják meg a labdát, s ez alatt az idő alatt mutathatják be mozgássoraikat. A párharcok három percig tartanak, a zsűri a játékosok teljesítményét labdakezelés, kreativitás és stílus alapján értékeli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!