Sport

2012.09.20. 11:49

Senki se induljon el Orosházára!

Jövő szerdán 15.30-tól a legjobb 32 közé kerülésért játszik idegenben a DVTK a Magyar Kupában.

Jövő szerdán 15.30-tól a legjobb 32 közé kerülésért játszik idegenben a DVTK a Magyar Kupában.Hétköznap ide, fél négyes kezdés oda, bizonyára lett volna negyven-hetven olyan piros-fehér fanatikus, aki vállalta volna a több száz kilométeres utat azért, hogy a helyszínen buzdítsa kedvenceit. Azonban erre nem lesz módjuk, ugyanis kiderült, zárt kapus lesz az összecsapás. Az okot, okokat Restály Györgytől, az alföldi klub ügyvezető igazgatójától kérdeztük:

– Még áprilisban felkérte az Magyar Labdarúgó Szövetség az országos rendőr-főkapitányságot, hogy ellenőrizzék a pályák biztonságát. Nálunk kiderült, hogy stadionunk nem alkalmas kiemelt mérkőzések megrendezésére, ebbe a kategóriába az Újpest, a Ferencváros, a Békéscsaba, valamint a Diósgyőr elleni összecsapások tartoznak, ezekre nem engedhetünk be nézőket. Nem megfelelőek a kerítések, nincs beléptetőrendszerünk, sajnos, az idei költségvetésünk nem teszi lehetővé, hogy ezeket a beruházásokat elvégezzük, talán a következő szezonra meg tudjuk csinálni. Mintegy két hete újabb bejáráson fogadtuk a békéscsabai és az orosházi kapitányság munkatársait, és miután megállapították, hogy a helyzet a tavaszihoz képest nem változott, meghozták a tiltó határozatot. Leírták az is, fellebbezésnek helye nincs.

Megérte a plusz

Az ügyvezető igazgatónak elmondtuk a várható vendégnézők létszámát, megtoldva azzal: mindez ekkor problémát jelentett volna?

– Tizenhárom éve vagyok itt ügyvezető, és még nem rendeztük zártkapus meccset – folytatta Restály György. – A diósgyőri szurkolókkal a sporttelepen belül sosem akadt problémánk, kisebb gondok a városban adódtak velük. Most tényleg arra kérem őket: ne induljanak el a mérkőzésre, mert semmilyen úton nem fognak tudni bejutni a pályára. Annak idején még a Ferencvárost is fogadhattuk az NB II-ben, 4000 néző előtt, akkor azonban a magas bevétel miatt megérte plusz biztonsági embereket alkalmazni, megoldani mindent az előírások szerint. A jövő szerdai kupatalálkozóra számításaink szerint körülbelül 400-450 szurkoló látogatott volna ki, és ezt a bevételt a szokásosnál nagyobb biztosítás – ha engedték volna – elvitte volna.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!