Sport

2012.09.30. 12:57

Lányokkal, egyelőre fiúk nélkül

A miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium csarnoka adott otthont az I. MVSI Kupa nemzetközi tornaversenynek.

A miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium csarnoka adott otthont az I. MVSI Kupa nemzetközi tornaversenynek.A szombati viadalon magyar és szlovák sportolók vetélkedtek, huszonhatan adtak számot tudásukról. csak jövőre – Csak lányok indultak – mondta Tar Miklós, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Tornaszövetség elnöke, aki edzői feladatkört is betölt. – A kassaiaknak, a poprádiaknak és a liptószentmiklósiaknak nincsenek fiú tornászaik, a Miskolci Sportiskolának pedig ugyan már van egy kezdő fiú együttese, de ennek tagjai csak jövőre kapcsolódhatnak a végkeringásbe, most még csak a bemutatóig jutottak el. 

Helyet követelnek

Az elnökedző közölte: a megyeszékhelyen egyre több szülő igényli, hogy a gyereke ezt a sportágat művelje. Az MVSI-nek azonban nincs állandó, csak a tornára használható terme, így pedig nehéz tömegesíteni és a bérleti díj is nagyon drága. – Amióta Berki Krisztián olimpiai bajnok lett, a torna iránt is egyre fokozódik az igény a fiatalok körében – érvelt Tar Miklós. – „Kisegyesületként” bekerültünk a Sport21 körébe, ezáltal anyagi előnyökhöz jutunk, a központi edzésekre való feljutásunkat is ez a program biztosítja. Legjobbjaink így évente kétszer felmérésen vesznek részt, a sikeresek pedig bekerülhetnek a Heraszklész programba, ennek jegyében pedig a legjobb edzők foglalkoznak a legtehetségesebb tornászokkal. Ahhoz, hogy valaki haladjon, már nagyon komoly feltételrendszerre van szüksége, különben nem tudja kibontakoztatni tehetségét.

ÉM-KT


Eredmények

Ifjúságiak, összetett: 1. Hajdú Daniella (Miskolc) 40,867, 2. Iveta Tomecková (szlovák) 40,633, 

3. Barbora Petrásová (szlovák) 40,333, ... 5. Halász Viktória (Miskolc) 39,000, 6. Fekete Blanka

(Miskolc) 38,333.

Serdülők, összetett: 1. Catherine Krupicková (szlovák) 43,200, 2. Sofia Svitaneková (szlovák)

40,700, 3. Brona Bozonová (szlovák) 40,067.

Gyerekek, összetett: 1. Moichaela Kromková (szlovák) 39,667, 2. Feczkó Villő (Miskolc) 38,800,

3. Paula Congová (szlovák) 37,600, ... 5. Kismartoni Laura (Miskolc) 36,533.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!