Sport

2012.09.29. 18:55

FTC vs. DVTK - Már tud célfutballt játszani a Diósgyőr

Miskolc - Nézzük együtt, kértük meg dr. Szűcs Zsoltot, aki a 90-es évek elején elnökségi tagja volt a diósgyőri focicsapatnak.

Miskolc - Nézzük együtt, kértük meg dr. Szűcs Zsoltot, aki a 90-es évek elején elnökségi tagja volt a diósgyőri focicsapatnak.A jogász végzettségű dr. Szűcs Zsolt nem csak szurkolója a DVTK labdarúgócsapatának, hanem a 90-es évek elején, amikor a futball önállósodott (kilépett a DVTK nagyegyesületből és DFC néven szerepelt tovább) az új szervezetben néhány hónapig elnökségi tagként is tevékenykedett.

– Jó meccset várok és diósgyőri győzelmet – fogalmazott tömören dr. Szűcs Zsolt, majd így folytatta: – Összeállt a csapat védekezése, van középpályás játék, Sisa Tibor megtalálta a legjobb összeállítást, úgyhogy mi vagyunk a meccs esélyesei. A Videoton és a Paks ellen már célfutballt is tudtunk játszani, eddig ilyenre nem igazán volt példa a múltban, ez is azt igazolja, hogy jó csapatunk van kialakulóban. Persze, hallottam én is olyan hangokat, hogy lehetett volna szebben is játszani ezeken a meccseken, de számomra sokkal fontosabb, hogy egyszer sem nyíltunk ki az említett két mérkőzésen.

Jobbak a külföldiek

A jogász azt is megemlítette, hogy az is a DVTK mellett szól az FTC-vel szemben, hogy a diósgyőriek külföldijei jelenleg jobbak, továbbá az is, hogy csapatként is előrébb járnak a zöld-fehéreknél.

– Mivel kialakult a csapatvédekezésünk ezért egyre több támogatást kapnak majd a támadók, és ha Rudolf is beszáll végre, akkor még hatékonyabbak leszünk elől – folytatta dr. Szűcs Zsolt. – Bár, ami azt illeti, én a Fradi ellen csak a kispadra tenném Rudolfot, és a bemutatkozását meghagynám a jövő hétre, az MTK elleni hazai meccsre, mert mégis csak az lenne az igazi, és szerintem az FTC-t nélküle is legyőzzük.

A jogász még egy dolgot fontosnak tartott elmondani:

– Olvastam, hogy néhány internetes kommentelő szerint nem a legjobb a hangulat a csapat háza táján, aminek szerintem semmi alapja. Én hétfőtől péntekig minden délután kint vagyok Diósgyőrben, mert az unokámat viszem edzésre, így szinte mindennap látom a felnőtt keret tréningjeit, és szerintem semmi gond nincs ezen a téren, ellentétnek, rossz hangulatnak nyoma sincs. Nem vagyok elfogult, és az a túlzottan lelkesedő típus sem, de ennek ellenére azt kell, hogy mondjam: egyre jobb csapat körvonalazódik, egyre jobban látszik Sisa Tibor munkája.


Nézzük együtt

Sorozatunkban az Észak-Magyarország által felkért személyeket arra kértük, hogy nézzük együtt a DVTK bajnokiját, és mivel kérésünknek eleget téve együtt nézzük az összecsapást, így nem csak a meccs előtt, hanem utána is elmondják majd véleményüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!