Sport

2012.09.16. 13:53

Evezős Eb - Galambos és a páros is hatodik lett a döntőben

Budapest/Varese, 2012. szeptember 16., vasárnap (MTI) - Az egypárban induló Galambos Péter és a Simon Béla, Széll Domonkos kormányos nélküli kettes is a hatodik helyen végzett a vasárnapi döntők során az evezősök olaszországi Európa-bajnokságán, Varesében.

Budapest/Varese, 2012. szeptember 16., vasárnap (MTI) - Az egypárban induló Galambos Péter és a Simon Béla, Széll Domonkos kormányos nélküli kettes is a hatodik helyen végzett a vasárnapi döntők során az evezősök olaszországi Európa-bajnokságán, Varesében.A könnyűsúlyú egypárban friss világbajnoki ezüstérmes, ám ezúttal a normálsúlyúak között versenyző Galambos végig a mezőny hátsó felében haladt, előbb az ötödik, majd később a hatodik helyen, s a hajrában sem tudott javítani fizikailag jóval erősebb ellenfeleivel szemben. Az Eb-n csak az olimpiai számokban rendeztek versenyeket, Galambos is ezért indult normálsúlyban. A londoni ötkarikás játékokon is szerepelt Simon, Széll duó hasonlóképpen egyetlen riválist sem tudott megelőzni a fináléban, s még az ötödiktől is messze elmaradva utolsóként ért célba. 

A Szabó Katalin, Gyimes Krisztina kétpárevezős a B döntőben szállt vízre a zárnapon, s - a nemzetközi szövetség honlapja szerint - futamát megnyerve összesítésben a hetedik helyen zárt. A Matyasovszki Dániel, Pozsár Bence könnyűsúlyú kétpárevezős már szombaton befejezte szereplését a regattán, 15. lett, az ötödik magyar egység, a férfi négypár - Elekes Szilveszter, Papp Gergely, Matheisz József és Pétervári-Molnár Bendegúz - pedig még pénteken a 13., utolsó helyen végzett.

A magyar érdekeltségű A döntők eredményei:

férfi egypár, Európa-bajnok:

----------------------------

Mindaugas Griskonis (Litvánia) 6:57.56

2. Damir Martin (Horvátország) 6:57.63

3. Georgi Bozsilov (Bulgária) 6:59.71

...6. Galambos Péter 7:10.39

férfi kormányos nélküli kettes, Európa-bajnok:

----------------------------------------------

Roger Blink, Mitchel Steenman (Hollandia) 6:28.00 p

2. Alexander Sigurbjonsson Benet, Pau Vela Maggi (Spanyolország) 6:29.17

3. Nenad Bedik, Nikola Stojic (Szerbia) 6:31.50

...6. Simon Béla, Széll Domonkos 6:46.33

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!