Sport

2012.09.11. 09:46

DKSK-Miskolc: Egy helyett két amerikai

Újabb amerikai kosarast szerződtetett a DKSK-Miskolc női kosárlabdacsapata.

Újabb amerikai kosarast szerződtetett a DKSK-Miskolc női kosárlabdacsapata.Mint arról már szombaton hírt adtunk: pénteken este megérkezett Miskolcra a DKSK-Miskolc NB I-es női kosárlabdacsapatának amerikai centere, Lenita Sanford. Bár az előzetes tervek úgy szóltak, hogy a friss szerzemény, a 188 centi magas, 23 éves játékos hétfőn délelőtt előbb orvosi vizsgálaton vesz részt és csak este edz majd, végül az a döntés született, hogy előbb vegyen részt a piros-fehérek délelőtti futóedzésén a Diósgyőri stadionban, majd ezt követően essen át az orvosi vizsgálaton. Így is történt, azonban az Andrássy úti rekortánon nem egyedüli amerikaiként rótta a köröket Lenita Sanford. Ugyanis a hétvége „leple alatt” újabb amerikai kosaras érkezett Miskolcra, Brittainey Raven. A 24 éves, 182 centi magas, 2-es és 3-as poszton bevethető kosaras legutóbb a német Wasserburg csapatában szerepelt, két éve pedig még a világ legerősebb ligájában, az Amerikában zajló WNBA-ben pattogatta a labdát az Atlanta Dream játékosaként.

A váratlan igazolásról Peresztegi Nagy Ákost, a DKSK-Miskolc vezetőedzőjét kérdeztük.

– Három külföldi játékossal terveztük kezdeni a szezont, a múlt szezonban is a DKSK-ban szerepelt Hadzovic és Skoric mellett Sanforddal – mondta a szakvezető. – Csakhogy Hadzovic sérülten tért vissza, és bár még nem tudjuk, hogy szüksége lesz-e műtétre, hogy elszakadtak-e a szalagjai, vagy csak megnyúltak, a pontos diagnózis várhatóan ezen a héten fog kiderülni, de azt már nagyjából egy hete tudjuk, hogy sérülése miatt hónapokig nem számíthatunk rá. Hogy ez három vagy négy hónap lesz-e, majdhogynem mindegy, mert ennyi alatt az alapszakasznak több mint a felét magunk mögött hagyjuk majd, és nekünk most, az októberi rajtra kell játékos, ezért gyorsan cselekedtünk. Új játékost kerestünk, akit szerződtettünk és ide is utaztattunk. Ennyi a történet.

A kilenc között

Ezen akció eredményekéntb hétfőn már együtt végezte a futóedzést új csapattársaival (a tréningen Sanford, Skoric, Csipkó, Bukovszki, Szabó P., Reiner, Fürtös, Bukovszki, Bozóki vett részt – a vezetőedző mellett még Dubeiné Balogh Gabriella másodedző –, míg Fejes sérülése miatt hiányzott, a juniorkorúak pedig iskolában voltak).

– Ahhoz képest, hogy most repülte át az óceánt, átutazta a fél világot, jó állapotban van, a felkészülésünk hatodik hetének futóedzését könnyedén teljesítette – osztotta meg benyomásait lapunkkal Peresztegi Nagy Ákos. – Aztán persze most jön majd számára is a neheze, ugyanis következik az agytágítás, a taktikai elemek begyakorlása, de remélem ezzel sem lesz gond. Egyébként pedig nagyon remélem, hogy úgy lesz minden, ahogy Raven mondta, akitől azt hallottam, hogy olyan szezont szeretne csinálni, amivel sikerül szerződést szereznie a jövő nyári WNBA-re.

Peresztegi Nagy Ákostól azt is megkérdeztük, hogy miért nem egy centerre lőtte el a szabaddá vált külföldi státuszt, aki a következőket válaszolta:

– A felkészülés előtt szerkezetileg kialakítottuk a keretet, és ebből kiesett egy olyan játékos, akire 2-es és 1-es poszton számítottunk volna. Vagyis hátul lettünk egy kicsit lyukasak, de reményeink szerint most egy olyan játékos érkezett hozzánk, akit a 2-es, 3-as posztok mellett talán a 4-esre is be tud majd segíteni, vagyis a cél az volt, hogy bővüljenek a variációs lehetőségeink.


Névjegy:

Brittainey Raven

Született: 1988. augusztus 1.

Magasság/súly: 182 cm/73 kg

Posztja: 2-es, 3-as

Állampolgársága: egyesült államokbeli

Csapatai: Texas Longhorns University (amerikai) 2006-2010, Atlanta Dream (amerikai) 2010, Lattes Montpellier (francia) 2010, Montaneras de Morovis (puerto ricói) 2011, TS Wasserburg (2011/12)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!