Sport

2012.09.05. 12:43

Diósgyőrött (is) játszhat az Egri FC

Még mindig nem dőlt el, hogy az Egri FC gárdája hol fogadja a DVSC-TEVA csapatát.

Még mindig nem dőlt el, hogy az Egri FC gárdája hol fogadja a DVSC-TEVA csapatát.A történet előélete közismert: az egri sporttelep villanyvilágítása még nem készült el, a berendezés átadásáig pedig nem szerepelhet hazai környezetben a hevesiek NB I-es labdarúgó csapata.

Kérdőjelek

Az egri villanyvilágítást a tervek szerint október 16-án adják át, s addig lesz egy Egri FC – DVSC-TEVA meccs is, mégpedig szeptember 22-én.

– Még mindig nem tudjuk, hogy hol rendezzük a 90 percet – mondta Tóth Dénes, az egriek klubmenedzsere. – Több lehetőségünk van, ezek közül az egyik, hogy Diósgyőrött látjuk vendégül a hajdúságiakat, mi azonban mindenképpen hazai környezetben szeretnénk pályára lépni. Ehhez egyedi kérelem alapján, méltányossági szempontokat figyelembe véve járulhat hozzá a MLSZ versenybizottsága. Ha nem kapunk zöldet, akkor jönnek a további „megoldások”.

A klubmenedzser ezután így folytatta:

– Beadványunkra egy-két napon belül válaszolnak. Mi felkészülünk az esetleges elutasításra is, ezért ebben az esetben nyomban felvesszük a kapcsolatot a diósgyőriekkel. Akik szeptember 21-én, pénteken 19 órától fogadják az MVM Paksot, így elvileg nincs akadálya annak, hogy mi másnap, szeptember 22-én ott szerepeljünk a DVSC-TEVA ellen.

A sportvezetőtől megkérdeztük, hogy miért csak elvi megoldásról beszél, amire ezt felelte: először azt kell majd megtudniuk, hogy Diósgyőrött van-e fogadókészség, majd tisztázniuk kell a technikai jellegű problémákat is. Például azt, hogy a pénteki összecsapás után kitakarítják-e a stadiont és megfelelően felkészítik-e a létesítményt arra, hogy huszonnégy órán belül két élvonalbeli mérkőzés megrendezésére is alkalmas legyen. Ez jobbára csak a pénzen múlik, de rendkívüli esetben közbeszólhat az időjárás is, mert mi történik akkor, ha szeptember 21-én, pénteken leszakad az ég és sártengerré válik a stadion talaja? Ekkor is játszhatnak ott másnap, szeptember 22-én?

– Nem gyártunk elméleteket, de jó házigazda módjára mindenre felkészülünk – folytatta Tóth Dénes. – Ezért van egy harmadik tervünk is, ez pedig a Vasas Fáy utcai sporttelepe... De ne szaladjunk előre, ne okoskodjunk, egyelőre sehol nem készítjük fel a szurkolókat, a klubok képviselőit, meg kell várnunk az MLSZ határozatát. Így aki arra kíváncsi, hol lesz az Egri FC – DVSC-TEVA összecsapás, akkor azoknak ezt felelem: Egerben, Diósgyőrött, vagy Budapesten, a Fáy utcában.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!