Sport

2012.09.26. 14:11

Az FTC kampányt indít a kirekesztés ellen

Budapest, 2012. szeptember 26., szerda (MTI) - Az FTC kampányt indít a kirekesztés ellen, mellyel azt szeretné elérni, hogy erősítse a sportszerűség és az ellenfél tiszteletének érvényesülését a pályán és a lelátón egyaránt.

Budapest, 2012. szeptember 26., szerda (MTI) - Az FTC kampányt indít a kirekesztés ellen, mellyel azt szeretné elérni, hogy erősítse a sportszerűség és az ellenfél tiszteletének érvényesülését a pályán és a lelátón egyaránt.

"A legfontosabbnak azt tartom, hogy Magyarországon a Ferencvárosi Torna Club az első olyan sportegyesület, amely egységesen lép fel a kirekesztés ellen" - olvasható Kubatov Gábor klubelnök MTI-nek adott nyilatkozatában.

Kiemelendő, nemcsak a labdarúgócsapat, hanem a klub összes szakosztálya felsorakozott a kezdeményezés mögé. Aki a Fradiért dolgozik, vagy a Fradi színeiben versenyez, elkötelezett abban, hogy a hazai pályákon a sportszerűség és az ellenfél tiszteletének eszméi érvényesüljenek."

Az FTC az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében arról számol be, hogy az akció keretében a hivatalos honlapján szerdán közzétett egy videót, melyet a tervek szerint az egyesület valamennyi hazai mérkőzését megelőzően és a meccsek szünetében is le fog játszani, ahol a technikai lehetőség adott ehhez.

"A videó a következő üzeneteket fogalmazza meg: nem az a fontos, melyik országból érkezett hozzánk egy sportoló, nem az a lényeg, milyen a bőrszíne, vagy mely vallást gyakorolja, hanem csak az, hogy ha felveszi a Fradi mezét, akkor mindent megtegyen a pályán a sikerért. Fontosnak tartom elmondani, hogy ezek a kérdések - vallás, bőrszín, kulturális különbségek - fel sem merülnek az öltözőkben. Sportolóink ebben a kérdésben abszolút példaképként viselkednek" - fűzte hozzá ehhez Kubatov.

A sportvezető a kampány elindításának okairól úgy nyilatkozott, hogy a labdarúgócsapatban játszó brazil Somalia "fiatal, tehetséges, nyíltszívű, tiszta lelkű, szorgalmas gyerek, aki szereti hazánkat, Budapestet, az itt élőket, és teljes erőbedobással küzd azért, hogy sikerrel szolgálja a szurkolókat, a futballcsapatot", ezért nehéz neki elmagyarázni, miért hallani huhogást a futballmeccseken a lelátókról.

"Éppen ezért arra kérek minden sportszerető embert, szurkoljon bármely csapatnak a világon, hogy tisztelje a sportot, a sportolókat annyira, hogy nem csinál ilyet" - mondta Kubatov.

Az FTC abban bízik, hogy minél több sportklub csatlakozik kezdeményezéséhez.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!