Sport

2012.09.16. 18:16

Addig jó, amíg nulla

Veréb György hátba verte, megszorította, aztán megpuszilta. A diósgyőriek kapusedzője így adta tanítványa tudtára örömét amiatt, hogy Ribánszki László nem kapott gólt a Videoton elleni mérkőzésen, és nagyszerű teljesítményének (is) köszönhetően pontot rabolt a DVTK az Európa-liga főtáblás Videotontól.

Veréb György hátba verte, megszorította, aztán megpuszilta. A diósgyőriek kapusedzője így adta tanítványa tudtára örömét amiatt, hogy Ribánszki László nem kapott gólt a Videoton elleni mérkőzésen, és nagyszerű teljesítményének (is) köszönhetően pontot rabolt a DVTK az Európa-liga főtáblás Videotontól.

Az utolsó pillanatok

Aki fogott már kezet Veréb Györggyel, bizonyára emlékszik a vasmarokra és az azt követő cinkos mosolyra is. A DVTK kapuslegendájának volt oka a vidámságra, és indokolt volt a baráti hátba veregetés is a szombati meccset követően, ugyanis Ribánszki László bravúrok sorozatát bemutatva védte meg a piros-fehérek kapuját a góltól. A Videoton erejét ismerve, nem sok csapat fog idén ponttal távozni Székesfehérvárról, a Diósgyőrnek viszont sikerült. Ribánszki László szerint, azért mert kiválóan védekezett a csapat, sőt jól is játszottak. „A 94. perc története még elég friss: arra készültem, hogy a játékvezető lefújja a meccset, de még megvárt egy fehérvári bedobást, ami után jött egy keresztlabda, próbáltam jól zárni a szöget és hála Istennek, sikerült” – idézte fel Ribánszki a hosszabbítás utolsó pillanatát, a meccs egyik „legmelegebb” mozzanatát, bár – mint fogalmazott – az első félidőben is voltak kapusizzasztó szituációk.

Jót tett a szünet

A 28 éves felvidéki játékos, aki hivatalos papírjai szerint Ladislav Ribansky, magyarnak vallja magát, nagyszerűen beszél magyarul, csapattársai Lacinak szólítják. A kapus az elmúlt hat évből hármat az első osztályú szlovákiai Spartak Trnavában töltött, majd 2010-ben a Kecskemét, később a Siófok kapusa, idén a pedig Diósgyőr játékosa lett. Amilyen szívesen emlékszik majd a Videoton ellen találkozóra, épp annyira szeretné elfelejteni a Győr elleni bakiját, amikor hazai pályán egy nagy potyát kapott a zöld-fehérek csatárától, sőt valószínűleg Koltai mesterhármasa sem kerül be az emlékkönyvébe. „Nagyon bántott a győriek ellen kapott második gól. Egy-két napig rág, ha hibázok, de próbálok pozitívan gondolkodni. Azzal vigasztalom magam, hogy ez már a múlt és csak az edzésre, és a következő meccsre figyelek. Úgy tűnik jót tett a két hét szünet az egész csapatnak, mert a 0-0 jó eredménynek számít a Videoton otthonában. Próbáltam nagyon készülni erre a meccsre, hogy minél többet segíthessek a csapattársaimnak.”

Vége a barátságnak

„Mikor röpködnek a labdák a kapu felé, akkor csak arra koncentrálok, de egyébként halljuk,és hallgatjuk a buzdítást, a szurkolókat ” – mondta a kapus. A Videoton drukkerek is hallatták a hangjukat a Sóstói Stadionban, ami azonban feltűnt, hogy a múlté a Diósgyőr-Videoton barátság, többször is felhangzott a DVTK-t pocskondiázó rigmus. A játékosok közül Ribánszki László is kapott hideget-meleget, mert nem elég gyors ütemben rúgta ki a labdákat. Végül a játékvezető is sárga lappal büntette a kapust időhúzásért. „Azt gondoltam, hogy nem kell sietni, rohanni, próbáltam segíteni a csapatot, hogy pihenjenek meg, nyugodjanak meg, reméltem, hogy csak nem kapok lapot ezért.”

Az osztályzat

Számos játékos kíváncsian várja a meccs utáni értékeléseket, az újságok osztályzatait, de Ribánszki László nem szalad hajnalban a benzinkútra friss lapokért, sőt az internetet sem böngészi kíváncsian. „Tudom, hogy mit csináltam jól, vagy éppen rosszul, ha pedig nem lennék vele tisztában, akkor a Tanár úr (Sisa Tibor), vagy Gyuri bácsi (Veréb György) megmondják, és ez nekem bőven elég.”A kapus nevetve elhárította azt a kérésünket, hogy osztályozza saját teljesítményét, szerényen hozzátéve, hogy az értékelés nem az ő dolga. Annyit azért hozzátett: ameddig nulla a kapott gólok száma, addig jó.

- Fekete Zsuzsa -


 

Nagyot küzdött a Diósgyőr csapata és értékes pontot hozott el a Videoton otthonából. Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja?

A labdarúgó NB I 7. fordulójában, szombaton délután a Diósgyőri VTK a Videoton FC vendége volt.

Miskolc - Oláh Ferenccel néztük együtt a szombat délutáni Videoton – Diósgyőr futball bajnokit.

"Tényleg nagyon megküzdöttünk az 1 pontért, persze szerettünk volna ettől is többet" - nyilatkozta Sisa Tibor a Videoton elleni döntetlen után.

Miskolc, Székesfehérvár - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 7. fordulójában Székesfehérvárott vendégszerepelt a Diósgyőri VTK gárdája. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!