Sport

2012.09.06. 18:48

A támadó hoki híve Tim Kehler

Miskolc - Újabb kanadai mester érne el sikereket a Jegesmedvéknél, amely pénteken, a Ferencváros elleni hazai meccsel (kezdés: 18.30) kezdi az évadot.

Miskolc - Újabb kanadai mester érne el sikereket a Jegesmedvéknél, amely pénteken, a Ferencváros elleni hazai meccsel (kezdés: 18.30) kezdi az évadot.Tengerentúli szakvezető tekintetében már volt rutinjuk a miskolciaknak, ugyanis két szezonnal ezelőtt az ugyancsak ,,juharleveles” Robert Dever készülődött a népkerti csapattal a rajtra. A sokak által Bob-nak becézett tréner Tim Kehler Magyarországra érkezésében is szerepet játszott, hiszen megosztotta vele tapasztalatait, csakúgy, mint egy harmadik honfitárs, a nálunk dolgozó Glen Williamson.

– Hogy mi volt az első dolog, ami a legnehezebben ment? – kérdezett vissza mosolyogva a Jegesmedvék új szakmai irányítója. – Az első két hetem egy része azzal ment el, hogy megfelelően elsajátítsam az összes játékos nevét. Kihívás volt megtanulni őket, mert első hangzásra picit furák voltak. Aztán itt az a szokás, hogy amikor elköszönünk egymástól, akkor ,,Hello”-t mondunk, míg nálunk otthon nem ezt használjuk ilyenkor, hanem a ,,Goodbye”-t.

Pár videót megnézett

Tim Kehlerrel rátértünk arra is, hogy ő milyennek képzeli el a csapatát, akár stílusban, akár más téren.

– Teljes mértékben a támadó hoki híve vagyok, ezért olyan csapatot szeretnék látni, amely gyorsan járatja a korongot, jó ritmusban korcsolyázik. Nálam mind az öt jégen lévő mezőnyjátékosnak meg van a szerepe: ha védekezünk, akkor mindannyian azt csinálják, ha pedig támadunk, akkor pedig abban vesznek részt. Azt hiszem, jól haladunk, de persze még akadnak javítanivalók, például az, hogy a saját harmadunkban többet mozogjunk korong nélkül. Taktikában tudnunk kell majd, hogy mikor mi vezet majd eredményre. A határozott védekezés, vagy az, hogy komoly nyomás alá helyezzük az ellenfelet kapuja előtt.

Kimondva kimondatlanul (és ismerve az előző évad eredményeit) a cél az Népkertben, hogy minimum döntőket játsszon az együttes – az aranyérem pedig maga lenne a ,,csúcs”.

– A Mol Ligáról nem igazán volt ismeretem az ideérkezésem előtt, a felkészülés során nem is találkoztunk a közös ligában induló csapattal, mert a Székesfehérvárt és a Tichyt kivéve szlovák gárdákkal mérkőztünk meg. A Csíkszeredáról és a Brassóról pár videót meg tudtam tekinteni, és ez alapján az jött le, hogy nagyon erős klubokról van szó. Ugyanakkor a többieket is tiszteljük, nem becsülünk, becsülhetünk le senkit sem.

A kispadnál nincs egyedül a 41 esztendős tréner, miután ,,jobb keze” Egri Gergely csapatmenedzser, a Macik volt védője. Vajon ez az összeállítás megfelelő az Ön számára? – vetettük fel Tim Kehlernek.

– Nyilván nem ez a legideálisabb felállás, de nem Geri személye miatt. Neki ugyanis nem ez a fő munkaköre, mert ami az, az sok elfoglaltsággal és felelősséggel jár a számára. Egyelőre nincs probléma, gond, sokat segít nekem, kiváló a kapcsolatunk. Neki ez a segédedzői poszt arra mindenképpen jó, hogy ilyen irányú tapasztalatot szerezzen, ami segítheti őt abban, hogy jó edzővé váljon a későbbiekben.

Marad Fodor a kapitány

Egy hokis gárdánál mindig nagyon fontos, hogy ki tölti be a csapatkapitányi szerepkört. A Jegesmedvéknél az előző évad elején Vladimir Dubeket választották meg a játékosok erre a pozícióra, ám 2011 decemberében Greg Lindqvist ,,váltott” és Fodor Szabolcsot bízta meg az ezzel járó feladatok ellátásával.

– Ebben nem lesz változás. ,,Foci” egy nagyszerű vezér, mindenki tiszteli, hallgatnak rá a többiek, és emellett szenvedéllyel játszik.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!