Sport

2012.08.25. 14:05

Nézzük együtt! - Szükség lesz a teljes gőzre késő este

Hatvani Olivér, az egykori kosárlabda technikai vezető, ügyvezető, tulajdonos 1979 óta szurkol a DVTK-nak.

Hatvani Olivér, az egykori kosárlabda technikai vezető, ügyvezető, tulajdonos 1979 óta szurkol a DVTK-nak. A „Nézzük együtt, együtt néztük” nevet viselő sorozatunkban ezúttal egy olyan személyiség fogadta el felkérésünket, akinek első diósgyőri fociélménye az egykori „Aranycsapathoz” kötődik: ez pedig nem más, mint az 1979-es UEFA Kupa találkozó, a 3-1-es miskolci győzelem a skót Dundee United FC ellen.

– Pontszámban, helyezésben most nagyjából ott van a Diósgyőr, ahová négy forduló után számítottam – kezdte a sportszakember. – Játékban, eredményben jól kezdtünk az Újpest ellen, majd a Honvéd otthonában kissé defenzíven focizott a csapat, ami, sajnos, az Eger elleni találkozóra is átragadt. Szombathelyen huszárosan kezdtünk, az első félidő fogyasztható, színvonalas volt, ám a második játékrészben vagy a Hali kapcsolt feljebb, vagy mi lettünk megelégedettek, a lényeg, hogy már nagyon néznem kellett az órát... Az egy pontnak mindettől függetlenül örültem, mert a Haladás remek formában van.


[poll id="190"]


Luque és az év gólja

Hatvani Olivér a hazai összecsapásokat természetesen „élőben” látta, a két idegenbelit pedig a televízió képernyőjén keresztül követte. Hogy mit remél a Siófokkal vívott találkozótól?

– Tavaly ilyenkor is a Balaton- partiak jöttek, nyertünk 2-1-re, akkor lőtte José Luque az év gólját, iszonyúan kipókhálózta a bal ficakot. Aztán tavasszal megfricskáztak bennünket idegenben, még most is előttem van az egykori diósgyőri futballista, Simon Attila gólöröme, aki ötszáz miskolci drukkernek a hátát, a számát mutatta... Egy szó mint száz, komolyan kell őket venni, még nem tartunk ott, hogy akár félgőzzel is lehozzunk egy ilyen mérkőzést. Egyébként külföldön dolgozó testvérem, Balázs itthon van egy ideje, és nagyon jó ómennek bizonyult a jelenléte, merthogy eddig mindkét hazai meccsünkön begyűjtöttük a három pontot. Remélem, hogy folytatódik ez a sorozat.

Amit a kívülállók nem

A volt kosaras funkcionáriussal abba is belementünk: érzése szerint kezdő lesz-e, a frissen érkezett védő, Jeff Silva?

– Ez egy összetett kérdés, egy vezetőedző, jelen esetben Sisa Tibor, több dolgot is néz ilyenkor. – folytatta Hatvani Olivér. – Nyilván olyan szakmai apróságokat is, amit mi kívülállók nem tudunk, nem ismerünk.

A késői, 20.45-ös kezdésnek személy szerint örül a kosárlabda csapatvezető, valamint annak is, hogy a klub és közlekedési társaság mindent megtesz azért, hogy a szurkolók stadionhoz való eljutása és onnan való távozása gyors, illetve zökkenőmentes legyen.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!