Sport

2012.08.26. 13:31

Nagyon bejött a kettős csere

Vesztett állásból fordított a Siófok ellen a Diósgyőr, és újabb három pontot szerzett.

Vesztett állásból fordított a Siófok ellen a Diósgyőr, és újabb három pontot szerzett.A labdarúgó NB I 5. fordulójára kiírt Diósgyőri VTK – FGSZ Siófok mérkőzés kezdési időpontja rövid időn belül kétszer változott. Először a múlt héten, amikor vasárnap délutánról szombat estére hozták előre, a Debreceni VSC-TEVA Bajnokok Ligája selejtezőjéből való kiesése miatt (a hajdúsági együttes nemzetközi kupaszereplését az Európa Ligában folytatja, ebben a sorozatban csütörtökön kellett pályára lépnie, és mivel 72 órán belül nem kötelezhető másik tétmérkőzésre, ezért vasárnapra került át a Pápa elleni hazai bajnokija). A másik változás két nappal a meccs kezdése előtt történt, csütörtökön a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi ülésén felfedezték, hogy jön a kánikula, és nem engedték, hogy 14 órakor rendezzék meg a Ferencváros – Honvéd bajnokit. Hogy miért nem azt a meccset tették át estére, nem tudni, a dominóelv alapján további két bajnokit is arrébb pakoltak, közük a Diósgyőr – Siófokot is, így 18.30 helyett BL időpontban, 20.45-kor indult útjára a labda. Vélhetően a kései kezdés miatt voltak a szokottnál kevesebben a stadionban, a gyerekbarátnak nem nevezhető időpont miatt csak nagyon kevés 12 év alatti gyereket lehetett felfedezni a lelátókon.

A pályán pedig, az első félidőben azt, hogy a DVTK kezdőcsapatán nem változtatott Sisa Tibor vezetőedző az elmúlt heti, Szombathelyen elért gólnélküli döntetlen után, hiszen az ottani pontszerzés a kialakulóban lévő erőviszonyok alapján nagyon is jónak mondható. Az első félidőben a piros-fehérek keresték tisztességgel a rést a siófoki védelmen, de a 16-osa és a felezővonal között három falat húzott balatoni együttessel szemben csak kevés helyzetet sikerült kialakítaniuk. A Siófok pedig a támadásaira megmaradt nagy területen igyekezett Dajiccsal zavart okozni, és ez egyszer-kétszer sikerült is nekik. A 20. percben nem a vendégek taktikájának, hanem egy gyors helyzetfelismerésnek köszönhetően gólt is szerzett a vendég gárda, amíg a DVTK játékosai a sorfal állításával szöszöltek, a volt diósgyőri, Pál Sz. a kapuba küldte a labdát. Ezt a váratlan fordulatot a közönség soriban nem mindenki egyformán dolgozta fel, de a hangos többség, az ultrák és ,,követőik” rákapcsoltak. Ezen voltak a hazai játékosok is, azonban erőfeszítéseiket nem koronázta siker, mert a gól még lelkesebbé tette a siófokiakat.

Fordulás után

A szünetben belenyúlt a csapatba Sisa Tibor, két cserét is pályára küldött, az ezúttal nem túl pontosan játszó Elek helyett Fernandoót, valószínűleg abban a reményben, hogy több színt tud a támadásokba vinni a spanyol, valamint Gallardo a baloldalra cserélte be, ahonnan Bacsa ment előre a lecserélt Seydi helyére. Ez a húzás tökéletesen bejött, Gallardo remekelt, tarthatatlanul ficánkolt, hiába cserélték le róla őrzőjét, nem tudták kivenni a játékból. Bátor, és jó cseleivel sok zavart okozott a siófokiaknak, és Fernando is komoly szerepet vállalt a támadásokban, e helyütt talán elég, ha csak a gólját említjük meg ékes bizonyítékként. Rajtuk kívül a második félidőben Gohér aktív előre játéka is dicséretesen jól sikerült volt, remekül élt azzal a lehetőséggel, hogy az ő oldalán, az előtte játszó Gallardóra nagyon figyeltek, és két remek beadásával elévülhetetlen érdemeket szerzett a győzelem elérésében.

Összességében a második játékrészben ellenfelénél sokkal jobban futballozó DVTK teljesen megérdemelten nyert a Siófok ellen, és újabb győzelmével megszilárdította helyét az élbolyban, a szombati, újabb hazai, Győr elleni rangadó előtt.


JEGYZŐKÖNYV

Diósgyőri VTK – FGSZ Siófok 2-1 (0-1)

Diósgyőr, 4500 néző. V.: Berger (Szpisják, Berettyán).   

 Diósgyőri VTK: Rybansky (0) – Vági (6), Gal (6), Hanek (6), Gohér (7) – Elek Á. (5), Abdouraman (6) – Gosztonyi (5), Luque (5), Bacsa (6) – Seydi (5). Vezetőedző: Sisa Tibor.

FGSZ Siófok: Heinrich (6) – Kiss Zs. (5), Nyári (6), Fehér (6), Fejes (5) – Windecker (5), Kecskés (6) – Pál Sz. (6), Kiss M. (6), Sipos (6) – Dajic (6). Vezetőedző: Horváth Károly.

Csere: Elek Á. helyett Fernando (7) a 46., Seydi helyett Gallardo (7) a 46., Kiss Zs. helyett Mogyorósi (5) a 61., Gal helyett Nagy T. (-) a 70., Sipos helyett Molnár M. (-) a 73., Windecker helyett Gál Á. (-) a 76. percben.

Sárga lap: Gosztonyi a 41., Mogyorósi a 92. percben.

Gólszerző: Pál Sz. (0-1) a 20., Fernando (1-1) az 54., Bacsa (2-1) a 67. percben.

A gólok története

20. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Siófok, a hazai kaputól 26 méterre, a baloldalon. A hazaiak sorfala nehezen állt össze, a pontrúgást Pál Sz. gyorsan ellőtte, bombája a bal kapufa tövéről perdült a gólvonalon túlra, 0-1.

54. perc: Gallardo hátragurítás után Gohér a baloldalról remekül kanyarította a labdát a kapu elé, Fernando is kitűnő ütemben érkezett, és szép mozdulattal, mértani pontossággal bólintotta 6 méterről a kapu jobb alsó sarkába a labdát, 1-1.

67. perc: Gohér ezúttal is jól küldte a kapu elé a labdát balról, Bacsa remekül előzte meg védőjét, és fejjel, 7 méterről csúsztatta a játékszert a kapu bal oldalába, 2-1.


 





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!