Sport

2012.08.21. 19:23

MJJSE: Sanok is a programban

Szerdától péntekig az iglói Szepesség Kupán szerepel az MJJSE hokicsapata.

Szerdától péntekig az iglói Szepesség Kupán szerepel az MJJSE hokicsapata.Sorrendben harmadik alkalommal tesznek eleget a szlovákiai meghívásnak a Macik: a népkertieknek kellemes emlékeik vannak a felvidéki tornával kapcsolatban, ugyanis 2010-ben – az ugyancsak kanadai szakvezető, Robert Dever irányítása mellett – első helyezettként hagyták el az iglói jégcsarnokot, míg tavaly harmadik lett a gárda, amelynek akkor a svéd Greg Lindqvist volt a trénere. A Jegesmedvék szerdán, ebéd után indulnak el északi szomszédunkhoz, ahol 18 órától a házigazda Spisská Nová Ves lesz az első ellenfél. Csütörtökön 15 órától az ugyancsak szlovák Liptovsky Mikulással csapnak össze Tim Kehler tanyítványai, míg a zárónapon, pénteken 14 órától a lengyel GKS Tichy ellen korcsolyáznak jégre a borsodiak.

Mennyire sajátították el?

– A múlt kötelez bennünket... – mondta Egri Gergely, az MJJSE menedzsere portálunk azon kérdésére, hogy milyen céllal utaznak a Szepesség Kupára. – Egy csapat mindig szeretne jól szerepelni, de most, a felkészülési szakaszban nem az eredmény az elsődleges. Amióta vezetőedzőnk, Tim Kehler elkezdte a munkát, azon dolgozik a játékosokkal, hogy az előttünk lévő szezonra elképzelt taktikát a legtökéletesebben begyakorolja a társaság, melynek érdekében szinte állandóan videózik a keret tagjaival. Úgyhogy kanadai mesterünk Iglón elsősorban arra lesz kíváncsi, hogy bizonyos elemek tekintetében hol tart az együttes, mennyire sikerült azokat elsajátítani.

Három hete még csak annyit lehetett biztosra tudni az MJJSE felkészülési programjával kapcsolatban, hogy a szlovákiai megméretést követően még egy előkészületi mérkőzés ,,tutira" lesz a Mol Liga szeptember 7-i rajtjáig: augusztus 27-én Nagymihályban, a HK Dukla Michalovce ellen. Azóta viszont újabb két meccsel bővült a lista.

– Szeptember 4-én kedden, és 5-én, szerdán Lengyelországban, Sanokban játszunk – tájékoztatott Egri Gergő. – Még a Kontinentális Kupa budapesti egyeztetésén találkoztam a sanokiakkal és ekkor felvetődött, hogy milyen jó lenne, ha a felkészülés során találkozni tudnánk. Azóta váltottunk e-mailt és pár napja visszajeleztek, hogy szívesen látnak bennünket, csupán az utazás költségeit kell állnunk. Nagyon örülünk ennek a lehetőségnek, meghívásnak, Tim Kehler különösen, aki minden adandó alkalmat meg akar ragadni azért, hogy csiszolhassa a csapat játékát.

Megtudtuk még, hogy Lubomir Chmelo valószínűleg nem Miskolcon folytatja pályafutását. A szlovák bekk a Maciknál próbázott (tavaly kerettag volt), ám combizom-szakadással jelenleg is a kassai kórházban fekszik, nem tudni pontosan, hogy mikor játszhat újra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!