Sport

2012.08.15. 10:58

I. Ózd Kupa XCO kerékpárosverseny Ózdon

A nyár utolsó hétvégéjén Ózdon zárul a hegyikerekesek olimpiai szakágának Magyar Kupa sorozata.

A nyár utolsó hétvégéjén Ózdon zárul a hegyikerekesek olimpiai szakágának Magyar Kupa sorozata.Az 1999-ben alakult Ózdi Kerékpáros Egyesület a 2004-es MTB olimpiai válogató futam és a 2010-ben életre hívott SuperCross sorozat egy-egy fordulójának rendezése után augusztus 26-án ismét XCO Magyar Kupa futamot szervez, amely az eddigiektől eltérően nem a Farkaslyuki Ifjúsági Tábor területén és környékén kerül lebonyolításra, hanem egy teljesen új helyszínen, Ózdnak az Újváros tér nevet viselő részén. A rajt-cél központ az Újváros Téri Általános Iskola udvarán kerül kialakításra, ám a 4,5km hosszú 150m szintemelkedést tartalmazó kör az iskola melletti Biben-hegy útvonalain lesz kijelölve. A pályára a sóderes, agyagos és füves talaj jellemző, valamint rövid mászások és gyors lejtők követik egymást, amik nem sok pihenési lehetőséget hagynak a versenyzők számára.

Az ÓKE csapata az XCO verseny szervezésében is próbál megfelelni a versenyzők támasztotta követelményeknek, így remélhetőleg minden résztvevő jól fogja magát érezni az I. Ózd Kupán!

Bővebb információ és versenykiírás a www.ozdike.hu oldalon.

Előnevezési lehetőség a www.odinsport.eu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!