Sport

2012.08.22. 17:22

Csapatkupa sorozat: végleg befejezve?

Miskolc - A salakmotor szurkolók legközelebb a páros Eb miskolci elődöntőjét láthatják szeptember 8-án.

Miskolc - A salakmotor szurkolók legközelebb a páros Eb miskolci elődöntőjét láthatják szeptember 8-án.A három együttest felvonultató csapatkupa-sorozat nyolcadik futamát, a Tigrisek – Farkasok összecsapást a hét végén, augusztus 25-én, szombaton rendezték volna meg a népkerti oválon, ám amint azt megtudtuk: nem kerül sor erre a csatára és pillanatnyilag az is kérdéses, hogy lesz-e még mérkőzés az idén tavasszal életre hívott sorozatban. A szervezők annak idején kilenc fordulót terveztek és az eddig hétből mindössze három ,,ment le". Jacsó Tibor főszervező az Észak-Magyarország megkeresésekor az alábbiakkal kezdte:

– Nem egyszer elmondtam már, hogy ezt az egészet azért találtuk ki, hogy annak a kevés salakmotorosnak, aki itthon a sportágat űzi, több lehetősége legyen a versenyzésre. Ezeket a vaspapucsosokat mindenki ismeri, sokan azt is tudják, hogy Magosi Norbi hetekkel ezelőtt vállsérülést szenvedett, ma, szerdán éppen itt volt Miskolcon orvosi vizsgálaton. Szinte fel sem tudja emelni a kezét és ugyan műteni nem kell, mindenképpen pihenésre van szüksége. Aztán Tabaka Józsi is hasonló cipőben jár, ő Lengyelországban szenvedett csuklótörést. Információim szerint pénteken végeznek el rajta egy beavatkozást, úgyhogy erősen kérdéses, hogy motorra tud-e ülni ebben az évben. És még nem beszéltünk Benkő Roli kulcscsontöréséről, az ő gyógyulása is heteket vehet igénybe.

Az állapotuk az első

A sportszervező úgy látja, jó kezdeményezés volt a kupa életre hívása, viszont most már tisztán látja, hogy mit kellene esetleg másképpen csinálni.

– Azt hiszem, ha egy kicsit átgondoljuk a történetet, a szisztémát, az jön ki, hogy van benne ráció, nem érzem azt, hogy ki kellene dobni és az egészet el kellene felejteni – szögezte le Jacsó Tibor.

A csapatkupa mellé nem egy szponzor felsorakozott, így adott volt a kérdés: velük mi lesz?

– Köszönjük nekik a segítséget, folyamatos egyeztetésben vagyunk – válaszolta a technikai sportok kedvelője. – Ősszel lesznek egyéb versenyeink, szeretnénk őket maximálisan kiszolgálni és még azt sem jelenteném ki százszázalékosan, hogy a csapatkupában nem rendezünk még egy vagy két összecsapást, amelyek után kihirdetnénk a végeredményt. Mindenesetre meglátjuk majd, hogy miként alakul a srácok állapota, először ebben kell tisztán látnunk.

Már csak azért is, mert szeptember 8-án Miskolc lesz a házigazdája a páros Európa-bajnokság egyik elődöntőjének, ahol a mieink mellett szlovák, olasz, cseh, brit, osztrák és lett motorosok küzdenek meg a továbbjutásért. Hogy kik lesznek a magyar válogatottban? Jelenleg az sem körvonalazódott ki.

– A fentebb vázolt okok miatt nem – csatlakozott Jacsó Tibor. – Ez egy olyan viadal, amit meg kell csinálnunk, mert kötelezettséget vállaltunk rá, nagyon remélem, hogy a három sérültünk közül egy vagy két ember fel fog épülni szeptember 7-ig. Szatmári Laci úgymond adott, bízom abban, hogy ütőképes magyar párost láthatnak majd a nézők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!