Sport

2012.08.28. 11:19

A szünetben jött a fordulat

A DVTK szombati győzelméhez két gólpasszal járult hozzá Gohér Gergő.

A DVTK szombati győzelméhez két gólpasszal járult hozzá Gohér Gergő.A labdarúgó NB I 5. fordulójában, szombaton este vesztett állásból fordított a hazai pályán játszó Diósgyőri VTK együttese az FGSZ Siófok ellen. A 2-1-re megnyert találkozón mindkét gól előtt a baloldali védő, Gohér Gergő volt a feladó, aki így emlékezett vissza a meccsre.

– Nem kezdtünk valami jól, nem tudtuk megvalósítani azt, amit elterveztünk. Olyan kettős, kétarcú volt ez a mérkőzés. Az első félidőben nem volt meg az összhang a védekezésben és a támadásban sem, nem tudtuk megvalósítani, amit a tréner kért tőlünk. Picit kilátástalan volt ekkoriban a játékunk, amin a második félidei teljesítményükkel azért sikerült változtatnunk. A szünetben jött a fordulat, és ezzel együtt az eredményesség is. A félidőben végrehajtott cseréken sok múlott, nagyot lendítettek a csapaton, Paco (ez Gallardo beceneve – a szerk.) és Fernando is jól állt be, de minden csapatrészben bekövetkezett egyfajta pozitív változás. Ekkor már sokkal pontosabban játszottunk, passzoltunk, a helyzeteink is megvoltak, és jóval fegyelmezettebbek voltunk.

A védőnek felhívtuk a figyelmét arra, hogy minta egy picit agyonhallgatná a saját teljesítményét, aki erre reagálva a következőket mondta:

– Az első félidőben nagyon keveset értem a labdához, annak ellenére, hogy a terv az volt, a szélen bontsuk meg a vendégek védelmét. Túl sokat próbálkoztunk középen, nem tudtunk 2-1-es szituációkat kialakítani, és beadásokat kierőszakolni, az első játékrészben csak Vági Andrisnak volt egy beívelése, aminél Seydi lábáról a kapu fölé ment a labda. A második játékrészben már több lehetősségem volt, tényleg a széleken igyekeztünk játszani, így részt vehettem néhány akcióban.

A saját produkciójáról

Arra a kérdésünkre, hogy elégedett-e a saját teljesítményével, a védő ezt válaszolta:

– Az első félidőről ez nem mondhatom, a másodikról talán, igen, azt hiszem ekkor nekem is jobban ment már. Adtam két gólpasszt, de nem ez a lényeg, hanem hogy nyertünk, és ott vagyunk az élbolyban. Ez volt most a legfontosabb, a soron következő, Győr elleni, hazai bajnoki rangadó előtt.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy Gallardo jó játéka mennyi könnyítette meg a védő dolgát.

– Sokkal könnyebb volt így játszani – jelentette ki Gohér Gergő. – Paco az én oldalamon, előttem játszott, és nem nagyon boldogultak vele a védők. Olykor ketten is figyeltek rá, így én sokkal nagyobb, levegősebb terülten játszhattam. Úgy éreztem, hogy ha elindulok, rám kevésbé figyelnek, úgyhogy mentem is, amikor lehetett. Ekkor már élvezetes, felszabadult volt a játékunk, és ebben nagy segítségünkre volt a közönség támogatása. Köszönjük a szurkolóknak, hogy kitartottak mellettünk, és a második félidőt tiszta lappal kezdhettünk náluk.

Még egy témát szóba hoztunk Gohér Gergőnek, nevezetesen azt, hogy a szombati meccs előtt néhány nappal megérkezett a konkurencia, hiszen a brazil Jeff Silva személyében baloldali védőt igazolt a klub.

– Hogy ezt hogy élem meg? – kérdezett vissza a 25 éves labdarúgó. – Nem ért váratlanul, hiszen hetek, hónapok óta szó van arról, hogy ezen a poszton is versenyhelyzetet szeretnének a csapaton belül. Szóval nem zavar, éppen ellenkezőleg, pozitívan hatott rám ez a változás.

ÉM-BCS


Miskolc - Sisa Tibor szerint Gohér Gergő felvette a kesztyűt.

Az első félidőre csak a mezt vitték ki a játékosok a pályára – vélte Hatvani Olivér, a DVTK – Siófok meccs után.

Itthon, idegenben, imádom – ez állt azon a zászlón, amely mögött a vendégszektorban hét drukker álldogált a Diósgyőr – Siófok NB I-es focimeccsen.

Már ahogyan befutott a pályára látszott, itt valami gyökeresen változni fog. Előrehajolt, jobbjával megérintette a pálya szent gyepét, keresztet vetett, majd bekapcsolta hajtóműveit és átszáguldott a napos oldal elé. Leon Francisco Gallardo megkezdte a meccset. Fekete Zsuzsa írása.

Hátrányból fordította meg a Siófok elleni bajnokit a Diósgyőri VTK szombaton este, így ismét otthon tartotta a három bajnoki pontot. Nézze meg Ön is a Diósgyőri VTK – FGSZ Siófok meccs fotóit és videóit!

Vesztett állásból fordított a Siófok ellen a Diósgyőr, és újabb három pontot szerzett.

Hátrányból fordította meg a Siófok elleni bajnokit a Diósgyőri VTK szombaton este, így ismét otthon tartotta a három bajnoki pontot. Ön szerint ki volt a piros fehérek legjobbja a Siófok ellen?

"Azt mondtam a játékosoknak a mérkőzés előtt, immár nem először, hogy itt verseny van, bárkihez hozzá nyúlok, ha úgy, vagy nem úgy teljesít" - kezdte nyilatkozatát Sisa Tibor a Siófok elleni győzelem után.

Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 5. fordulójában a DVTK gárdája a Siófok együttesét fogadta szombaton 20:45-től Miskolcon, az Andrássy úton. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!