Sport

2012.08.06. 19:09

A 10 csapatos mezőnyre van nagyobb esély

Miskolc - Még nem dőlt el, hogy 10 vagy 12 csapatos lesz a női NB I/A csoportos bajnokság.

Miskolc - Még nem dőlt el, hogy 10 vagy 12 csapatos lesz a női NB I/A csoportos bajnokság.A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége hétfőn ülésezett, és a napirendjén szerepelt a bajnoki nevezések fellebbezéseinek elbírálása is - tudtuk meg Faragó Andrástól, a szövetség sajtófönőkétől, akitől a következőket tudtuk: ezzel kapcsolatban a hölgyeknél elfogadták a Győr és a Szekszárd beadványát, mivel ez a két klub is teljesítette az indulás feltételeit – korábban a Diósgyőr, a BSE, a Vasas, a Sopron, a Cegléd, a Zalaegerszeg és Baja nevezését már elfogadta az illetékes bizottság – így kilenc klub biztosan ott lesz a rajton. Azonban az élvonalbeli indulási joggal rendelkező Ferencváros az MKOSZ elnöksége szerint nem tudta teljesíteni az induláshoz szükséges feltételeket, így ők nem vesznek részt a 2012/13-as szezonban a legjobbak küzdelmében.

- Mivel a női NB I/A csoportot 12 csapatosra írta ki a szövetségi, így a hiányzó helyek feltöltésére jelentkezők előnevezést várjuk, amelyet augusztus 8-én déli 12 óráig kell benyújtani - mondta Faragó András. - Amennyiben nem lesz 3 jelentkező, akkor 10 csapatos bajnokságot ír ki az MKOSZ, azaz egy csapat előnevezését tudjuk majd elfogadni. Az MKOSZ elnökségi felhatalmazása alapján a női és a férfi előnevezések elbírálása a szövetség elnökének és főtitkárának a hatáskörébe került. Az biztos, hogy páros számú csapat vesz majd részt a bajnokságban, vagyis, ha két előnevezés érkezik, azok közül csak egy kaphat majd zöld utat.

Az MKOSZ elnöksége elfogadta, hogy a női élvonalbeli bajnokság 2012. október 6-án indul.

A fentiek egyben is jelentik, hogy vélhetően 10 csapattal indulnak meg majd a küzdelmek, ugyanis egy pécsi klub jelenleg is létező indulási szándékán kívül aligha lesz még olyan sportszervezet, amelyik másfél napon belül képes lesz előnevezést produkálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!