Sport

2012.07.12. 11:33

Svédország az első próbatétel

Dubei Debóra számára megtiszteltetés a magyar mezt viselni.

Dubei Debóra számára megtiszteltetés a magyar mezt viselni.Svédország ellen lép ma pályára a magyar U16-os leány kosárlabda-válogatott a korosztályos Európa-bajnokságon. A diósgyőri klub, és a város képviseletében Dubei Debóra is szerephez jut a miskolci rendezésű kontinensviadalon.

– Egy játékos számára mindig is kivételes alkalom, ha magára húzhatja a nemzeti válogatott mezét. Az, hogy Miskolcon van az Eb, különleges érzés számomra, hiszen ismerem a környezetet, és a csarnokokatt. Emellett a családom, és a barátaim is itt vannak, és remélem, hogy kint lesznek a lelátón, és szurkolni fognak a csapatnak – mondta a magyar válogatott 3-as poszton szereplő kosarasa.

Figyelni kell

A nyitómeccs egy nagy tornán minden csapat számára nagyon lényeges, és ezt ugyanígy gondolja Dubei Debóra is.

– Fontos, hogy jól kezdjünk a svédek ellen, hiszen egy győzelem akár lendületet is adhat nekünk a továbbiakban. Úgy érzem, szoros találkozót játszunk majd a skandinávokkal, mert mindkettőnkben nagy lesz a bizonyítási vágy. A svédek fizikailag erősek, és eléggé gyorsak. Ha le akarjuk őket győzni, akkor nagyon oda kell figyelnünk, és muszáj az első perctől az utolsóig hajtanunk. A harmadik negyedben egy kicsit vissza szoktunk venni. Ezen kellene még dolgoznunk, és akkor nem lehet semmi baj a meccsen – beszélt a két csapatról a DKSK fiatalja.

A lehető legjobbat

A lányok a válogatottnál mindent megtesznek majd, hogy a legjobb formájukat mutassák, és Dubei Debóráék meg akarják örvendeztessék a hazai nézőket.

– Szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni az Európa-bajnokságon. Jó lenne, ha az első hatban végeznénk, de ha éremért kell harcolni, akkor éremért küzdünk. Annyi biztos, hogy minden meccsen odatesszük majd magunkat bármi legyen a vége, hiszen megvan bennünk a győzni akarás, és szeretnénk hazai közönség előtt bizonyítani.

ÉM-MAL

 U16-os leány kosárlabda Eb mai programja

Július 12. (csütörtök)

13.45 (A-csoport): Belgium – Törökország (Miskolc városi sportcsarnok)

13.45 (C-csoport): Anglia – Horvátország (Miskolci Egyetem körcsarnok)

16.00 (B-csoport): Szlovákia – Szerbia (Miskolc városi sportcsarnok)

16.00 (C-csoport): Franciaország – Csehország (Miskolci Egyetem körcsarnok)

18.15 (A-csoport): Magyarország – Svédország (Miskolc városi sportcsarnok)

18.15 (D-csoport): Németország – Hollandia (Miskolci Egyetem körcsarnok)

20.30 (B-csoport): Oroszország – Görögország (Miskolc városi sportcsarnok)

20.30 (D-csoport): Spanyolország – Olaszország (Miskolci Egyetem körcsarnok) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!