Sport

2012.07.29. 15:10

Raikkönen visszatér a Ferrarihoz?

Mogyoród - Elképzelhető, hogy Kimi Raikkönen visszatér a Ferrarihoz.

Mogyoród - Elképzelhető, hogy Kimi Raikkönen visszatér a Ferrarihoz.Ez talán furcsának hangzik, mivel a 32 éves finn pilóta, aki 2007-ben a maranellói csapattal világbajnoki címet szerzett 2009-ben, szerződésének lejárta előtt távozott a csapattól, helyet engedve Fernando Alonsónak. - számolt be a vasárnapi futam egyik legnagyobb vitát kiváltó szóbeszédéről a formula.hu. A Ferrarinál az év végén lejár Felipe Massa szerződése és a csapat az opciós jogával nem élt, a lehetséges utódok között Raikkönen előkelő helyen szerepel. A lista hosszú, szerepel rajta Sergio Perez, Paul di Resta, Nico Hülkenberg és még a Spanyol Nagydíjat megnyerő Pastor Maldonado neve is.

Gyors, kiegyensúlyozott

Raikkönen jelenleg negyedik helyen áll a bajnokságban, gyors, kiegyensúlyozott és már korábban tudott jól együttdolgozni a csapattal, habár nem bizonyította be, a csapat vezető egyénisége tud lenni. Azonban visszatartó tényező lehet, hogy a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo és Raikkönen nem barátságban váltak el. A finn MTV3 a Ferrari csapatfőnökét, Stefano Domenicalit idézve közölte, a Ferrari 2007-es világbajnoka és a csapat jelenlegi első számú pilótája, Fernando Alonso sok hasonlóságot mutat.

Soha ne mond...

- Soha nem érdekelték a külső körülmények - közölte Domenicali Raikkönenről. - Könnyedén mondta azt 2009-ben, hogy nem ez az az autó, amely szükséges céljaim eléréséhez, de továbbra is nyugodt maradt és támogatta a csapatot. Azt hiszem, ez fontos volt. Mindig próbálta a csapat érdekeit szem előtt tartani és maximálisan kihasználni mindent.

Az Autosprint szerint akár még Button is a Ferrarihoz szerződhet, habár a pilóta elmondta, az olasz csapat tudja, milyen szerződést kötött a McLarennel. A 32 éves Buttont 2013-ra is szerződés köti a McLarenhet, de az Autosprint a brit pilótát idézve közölte: "Soha ne mond, hogy soha".

Alonso vasárnap ünnepelte 31. születésnapját. A Formula-1 addigi legfiatalabb pilótájaként 2005-ben a sport 28. világbajnokává vált, majd a következő évben miután sikerrel védte meg a koronáját a hétszeres világbajnok német legendával, Michael Schumacherrel szemben 25 évesen ő maga is a Formula-1 legendás alakjai közzé emelkedett. A Ferrari versenyzője a spanyolországi Ovideóban született és kétszer (2005, 2006) volt eddig világbajnok a Renault színeiben.

(JLI/AFM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!