Sport

2012.07.13. 18:47

Román rallybajnokság - Nagyszebent mínuszolják Spiciék

Négy verseny, négy dobogó. Két második, egy harmadik és egy első hely a román bajnokságban. Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás ezzel a nagyszerű mérleggel és az összegyűjtött 76 ponttal átvette a vezetést a román rallybajnokságban. A páros azonban az előttünk álló futamot kénytelen kihagyni. Az egész csapat nagyon készült a nagyszebeni murvás IRC-versenyre, ám ezúttal Spciék nem lesznek ott a rajtvonalnál.

Négy verseny, négy dobogó. Két második, egy harmadik és egy első hely a román bajnokságban. Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás ezzel a nagyszerű mérleggel és az összegyűjtött 76 ponttal átvette a vezetést a román rallybajnokságban. A páros azonban az előttünk álló futamot kénytelen kihagyni. Az egész csapat nagyon készült a nagyszebeni murvás IRC-versenyre, ám ezúttal Spciék nem lesznek ott a rajtvonalnál.- Már Kolozsváron is makacs kiütésekkel bajlódtam, amelyek azóta sem csillapodtak – fogalmazott érdeklődésünkre Spici. – Orvosi kezelésre jártam, teljes kivizsgáláson estem és esek át. Egyelőre nincs javulás ezen a téren, így a versenyszerű sportolást, az autóversenyzést nem tanácsolták nekem. Természetesen az egészségem a legfontosabb, így a többiekkel közösen úgy döntöttünk, hogy nem indulunk Nagyszebenben. Pedig a kolozsvári siker hatalmas önbizalmat adott számunkra. Szerettünk volna ismét csatázni a dobogóért és a győzelemért, ám most ez nem adatik meg számunkra. Abban viszont bízom, hogy augusztus közepén Aradon már ott lehetünk, mert nagyon fontos ez a bajnokság számunkra. Ráadásul azon a viadalon a magyar mezőnnyel közösen indulunk, ezért számunkra duplán is fontos lesz az a hétvége.

A román rallybajnokságban a szabályok értelmében a nyolc futamból a legjobb hat eredményt értékelik, így elvileg egy „eldobott” verseny még belefér. Az viszont fájdalmas Spicinek és Tomnak, hogy éppen a másfélszeres szorzójú IRC-futamot kell kihagyniuk. A kolozsvári abszolút győzelem után a szurkolók legközelebb Aradon láthatják majd a kettőst. Ezután a tervek szerint a brassói és jászvásári murván is ott lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!