Sport

2012.07.24. 18:36

London belvárosába tart az olimpiai láng

Hetven napos útjának végéhez közeledik az ötkarikás játékok szimbóluma, az olimpiai láng. A fáklyával szinte bárki futhatott, aki jelentkezett rá és némi szerencséje volt. Videós hír.

Hetven napos útjának végéhez közeledik az ötkarikás játékok szimbóluma, az olimpiai láng. A fáklyával szinte bárki futhatott, aki jelentkezett rá és némi szerencséje volt. Videós hír.Görögországból a British Airways járata hozta, egész Nagy-Britanniát körbejárta és rövidesen célba ér. Május 19 óta mintegy 8 000 kézben fordult meg a fáklya: az elképzelés az volt, hogy minél többen kézbe vehessék a britek közül, ezért több hónapos toborzást szerveztek a jelentkezőknek. A fáklyát 8 000 kör díszíti, szimbolizálva a lángot vivőket.

Az angol fővárosban hatalmas érdeklődés és tömeg kíséri a fáklyát, kedden délelőtt a város dél-nyugati szegletét hozta eufóriába az olimpiai láng. A videón az látható, amint Surbiton városrészbe varázsolt karneváli hangulatot az ötkarikás játékok jelképének érkezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!