Sport

2012.07.10. 09:44

Kapfenbergből érkezett a volt válogatott

Struhár után egy újabb, korábban Ausztriában futballozó szlovák játékos tűnt fel Diósgyőrben.

Struhár után egy újabb, korábban Ausztriában futballozó szlovák játékos tűnt fel Diósgyőrben.Ahogyan eddig majd minden nap, úgy a hétfő sem telt el úgy, hogy ne érkezzen próbajátékos a DVTK NB I-es labdarúgócsapatához. A 28. hét első ,,fecskéje" a 31 éves, trencsényi születésű Michal Hanek volt. A felvidéki hátvéd profi karrierjét 1998-ban az MFK Dubnicánál kezdte, de játszott külföldön is, Oroszországban, a Dinamo Moszkvában, 2006-ban pedig két meccset a cseh Sparta Prágában. Aztán a Slovan Bratislava, illetve a Tatran Presov volt az állomáshelye, míg 2010-ben a lengyel Polonia Bytom, amelyet a Zaglebie Lubin követett. Idén januárban a rutinos bekk átigazolt az osztrák Bundesligába, ahol április 7. és május 13. között 7-szer lépett gyepre a Kapfenberg színeiben – egyszer feliratkozott a találatot elérők közé, az Admira Wacker ellen. Csapattársa volt honfitársa, az ugyancsak szlovák Peter Struhár, aki a felkészülés elején szintén próbajátékon szerepelt az Andrássy úton. Hanek 2002 és 2005 között 14 alkalommal lépett pályára a szlovák nemzeti együttesben, gólt nem szerzett. A szakmai stáb különben hétfőn későn délután is tréninget vezényelt a futballistáknak, ezen a foglalkozáson...

Balmazújvárosban

Mint az ismert, a gárda múlt pénteken megvédte címét, ugyanis ismét megnyerte a Szombathelyen megrendezett Király Kupát. Az esemény után a vezetőedző, Sisa Tibor javaslata alapján Dudás Hunor, az együttest működtető gazdasági társaság ügyvezetője úgy döntött, hogy a győztesnek járó pénzdíj (300 000 forint) a játékosokat illeti meg, a keret tagjai azonban aképpen határoztak: ezen összeget átadják a kórházban lévő társuknak, Rakaczki Bencének.

Luquékra kedden újabb erőpróba vár, 18 órától az NB II-es Balmazújvárossal csapnak össze a piros-fehérek, mégpedig idegenben.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!