Sport

2012.07.23. 13:39

MVSC: A Népkertben futnak, a Kubikban pedig labdáznak

Hétfőn délelőtt munkához láttak az Albrecht-Miskolci VSC-MISI NB I-es női röplabda csapatának tagjai.

Hétfőn délelőtt munkához láttak az Albrecht-Miskolci VSC-MISI NB I-es női röplabda csapatának tagjai.

A zöld-fehérek a városi sportcsarnok konditermét látogatták meg, majd a Népkertben futottak.

– Tíz hetünk van arra, hogy a szeptember végi bajnoki rajtra összerázódjunk – mondta Toma Sándor, a zöld-fehérek vezetőedzője. – A meglehetősen késői kezdés oka az, hogy válogatottunk Európa-bajnoki selejtezőket játszik majd a nyár végén, ezért csúsztatták el a pontvadászat kezdését.

Néhányan még nyaralnak

Az első tréningen tizenhárman – Kovács Edina, Szajkó Tímea, Oláh Csilla, Szabó Barbara, Sitkey Mariann, Rédei Liána, Nagy Zsanett, Motkó Petra, Lapis Petra, Sivák Anna, Szabó Helga, Bertók Bettina, Kocsis Zsófia – vettek részt, a mester azonban közölte, hogy keretük hamarosan bővülni fog.

– Terveim szerint tizennyolcan-húszan leszünk – folytatta Toma Sándor. – A felnőttek mellett juniorokat és serdülőket is bevonok a munkába. A pillanatnyilag hiányzók még nyaralnak, így csak később kapcsolódnak az alapozásba. Ami a játékosokat illeti: közülük csak Leidgeb Noémi távozott, ő Békéscsabán folytatja pályafutását, helyére vagy saját nevelésű ifjúsági, vagy junior sportolót építünk be, esetleg igazolunk valakit. Oláh Csilla keresztszalag- és porcműtéten esett át, ezekből szerencsére jól jött ki, már óvatosan, de tréningezhet, s abban bízom, hogy a szeptember végi rajtig tökéletes állapotba kerül.

A szakvezető elkészítette az erőgyűjtés programját: naponta két foglalkozást vezényel a lányoknak, akikkel délelőttönként a sportcsarnokban találkozik, délutánonként pedig a Kubikban lévő termükben tart számukra labdás foglalkozásokat.

Rimaszombaton strandolnak

Az MVSC négy tagja szombaton és vasárnap a rimaszombati nemzetközi strandröplabda tornán vesz részt. Az esemény része a műfaj szlovák nemzeti bajnokságának, így a miskolci párosok – Szabó Barbara és Szajkó Tímea, valamint Rédei Liána és Nagy Zsanett – apait-anyait beleadnak majd annak érdekében, hogy helytálljanak.

Újság még az együttes háza táján, hogy szeptember végéig felkészülési tornákon vesz részt. Rimaszombati meghívásnak tesz eleget, majd természetesen pályára lép a saját rendezésű tornáján és egy budapesti eseményen is ott lesz majd.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!