Sport

2012.07.24. 18:15

A DKSK-Miskolc is kilép a nemzetközi porondra

Miskolc - Kedden eldőlt, hogy a 2012/13-as szezonban három fronton harcolnak majd a miskolci kosarasok.

Miskolc - Kedden eldőlt, hogy a 2012/13-as szezonban három fronton harcolnak majd a miskolci kosarasok.A DKSK-Miskolc élvonalbeli női kosárlabdacsapata a hivatalos nevezési időpont lejártáig eljuttatta nevezését a Közép-európai Női Liga (CEWL) küzdelemsorozatára.

– A Magyar Kosárlabdaázók Országos Szövetség közreműködésével, a jóváhagyásukkal és közvetítésükkel neveztünk a Közép-európai Női Ligára, amelynek keretében cseh, szlovák, román és német csapatok lehetnek az ellenfeleink – tudtuk meg Szabó Tamástól, a DKSK-Miskolc csapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetőjétől. – A DKSK-MISI vezetőedzőjével, Peresztegi Nagy Ákossal egyetértésben azért döntöttünk az indulás mellett, hogy a mérkőzésszám növelése, és a nemzetközi tapasztalatszerzés során fejlődhessen a csapat.

A Közép-európai Női Ligát a cseh kosárlabda szövetség szervezi, és ebben a sorozatban a DKSK-Miskolc lesz az első magyar résztvevő. A ligaküzdelmek tavalyi évadjában nyolc csapat (1 német, 1 szlovák, 2 román és 4 cseh) versenyzett, két négyes csoportban októbertől decemberig, a csoportok első két helyezettje pedig januárban a CEWL Final Four-jában, négyes döntőjében mérte össze erejét.

– A jelentkezési határidő utolsó napja kedden volt, de azt, hogy a 2012/13-as évadra hány csapat jelentkezett, most még nem tudjuk, ez később fog kiderülni, ahogy ellenfeleink kiléte is – válaszolta érdeklődésünkre Szabó Tamás. – Az biztos, hogy a játéknapok hét közben lesznek, így a hétvégi bajnoki időpontjaira ez a sorozat nincs hatással.


A tavalyi mezőny

A Közép-európai Női Liga (CEWL) mezőnye 

Kara Trutnov (cseh)

Valosun Brno (cseh)

VŠ Praha (cseh)

Slovanka MB (cseh)

TSW 1880 Wasserburg (német)

ICIM Arad (romániai)

CSM Satu Mare (romániai)

ŽBK Whirlpool Poprad (szlovákiai)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!