Sport

2012.06.04. 14:27

Karate: nagykárolyi érmes helyezések

Nagykároly - Az elmúlt hétvégén a romániai Nagykárolyban, a 2nd Childrens day elnevezésű nemzetközi karate bajnokságon versenyeztek a miskolci Justitia Fuji-Yama SE karatékái - tájékoztatta szerkesztőségünket a klub.

Nagykároly - Az elmúlt hétvégén a romániai Nagykárolyban, a 2nd Childrens day elnevezésű nemzetközi karate bajnokságon versenyeztek a miskolci Justitia Fuji-Yama SE karatékái - tájékoztatta szerkesztőségünket a klub.

A közel 300 nevező között ott volt Debreceni Ádám és Szilágyi Gergő is két edzővel, Pálinkás András és Kis Virág Sensei-ekkel. Elsőként Szilágyi Gergő a 12-13 éves fiú kata 9-4 kyu-s utánpótlás kategóriában lépett tatamira, ahol a 10 fős mezőnyben ügyesen menetelt egészen a döntőig. Először Maurer Alexet (Karate do BFKS Carai) 5-0 arányban legyőzte az Annanko-val, majd Gherman Robertet (Shodan Arad) 4-1-re a Bassai dai-jal. A döntőben Mates Serbant (Karate do BFKS Carai) 4-1-re múlta felül és lett a kategória győztese.

Szilágyi Gergő a haladó (3 kyu-dan) fiú kata 12-13 évesek között is szerencsét próbált. Itt elsőként Marchio Alin (Okinawa SM) ellen az Annanko-val 5-0-ra győzött, majd Benedek Bencét (Szerencsi VSE) múlta felül 5-0-ra az Ayoanagie-vel, végül a döntőben győzött Oprea Sebastian (Karate do BFKS Carai) ellen a Bassai dai-jal és ismét aranyérem kerülhetett Gergő nyakába.

Bronzérmek

A felnőtt férfi kata kategóriában Debreceni Ádámnak szurkolhattunk. Ádám Repa Cosmin Empi-je ellen a Jion-t járta, azonban 2-3 arányban alulmaradt ellenfelével szemben. Ádám így végül a bronzérmet szerezte meg. A 12-13 éves fiú kumite -52 kg-os kategóriában Szilágyi Gergő ellenfele Voica Vlad (Karate Satu Mare) volt. A rutinos versenyzővel Gergő jól küzdve 1-3 arányban alulmaradt. A román karatéka végül megnyerte a versenyszámot, így Gergő a dobogó 3. fokára állhatott fel.

A felnőtt férfi kumite -75 kg-osok között Debreceni Ádám a legkisebb súlyú volt. Balalescu Igor (Karate Satu Mare) szintén nagyon rutinos ellenfélnek bizonyult, aki sajnos könnyedén legyőzte Ádámot. Mivel Igor a döntőbe jutott, Ádám a vigaszágon folytathatta, itt Papp Lászlóval (Szerencsi VSE) került szembe. Ádám hiába szerzett pontot, végül kikapott és az 5. helyen zárta a versenyt.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!