Sport

2012.06.15. 11:57

Foci Eb 2012 - Mesterszemmel: Szepesi György

Budapest - A sportújságírók doyenje szerint az olaszok még továbbjuthatnak, de ehhez le kell győzniük az íreket. Webb kacsintása volt a mérkőzés nagyjelenete.

Budapest - A sportújságírók doyenje szerint az olaszok még továbbjuthatnak, de ehhez le kell győzniük az íreket. Webb kacsintása volt a mérkőzés nagyjelenete.

Szepesi György először az előjátékról ejtett szót, arról beszélt, hogy az első forduló után Giorgio Napolitano olasz államelnök 86 éves korát meghazudtoló villámléptekkel rohant le, hogy a spanyolok elleni 1-1 után köszöntse fiait.

– Ezt a gesztust most Pirlo remek első félidővel hálálta meg – szögezte le az MLSZ egykori elnöke. – A hosszú hajú játékos rendkívül fegyelmezetten játszott hátul és olyan gólt lőtt, amely pályafutása legszebb találatai közé tartozik majd. Ezután meg voltam győződve arról, hogy a második félidőben az olaszok megőrzik előnyüket, vagy újabb találatot szereznek és nyernek. Így utólag már tanácsot is adhatok Casare Prandelli szövetségi kapitánynak: kár volt lecserélnie az aktív Balotellit, én a pályán hagytam volna a két éket egymás mellett, azaz Cassanot és a fekete fiút is.

Feltámadtak

A rádiós legenda szerint nem volt előszele annak, hogy a horvátok feltámadnak.

– Az olasz játékosok sem érezték, hogy ellenfelük gólja benne van a levegőben – folytatta Szepesi György. – Mandzukic megvillant, egyenlített és ez a gól a vezető hely megőrzését jelentette a horvát válogatottnak – természetesen az esti mérkőzést még nem vehettem figyelembe. Tovább folytatódott tehát az olasz trauma: az azzurik még soha nem győztek Horvátország ellen és ez ezúttal sem sikerült nekik. Ennek okai között megemlítem, hogy Pirlo a szünet után már nem tudta megismételni az első félidőben nyújtott remek produkcióját. Végeredményben az olasz válogatott mintha elégedett lett volna az 1-1-es döntetlennel. Az írek ellen azonban nem egy, hanem két félidőt kell játszaniuk ahhoz, ha tovább akarnak jutni ebből a rendkívül erős csoportból. Véleményem szerint nem két, hanem három csapat érdemelné meg ebből a csaportból a továbbjutást, de ugye ez nem lehetséges...

A FIFA örökös tagja végül az angol Webb játékvezetőről szólt. Szerinte azzal, hogy nagyon sokáig nem adott sárga lapot, kissé mintha kicsúszott volna a kezéből a mérkőzés, de a kacsintását, amit a tévé képerőnyjén látott, igazi derűt keltett.

ÉKN-KT


Kapcsolódó cikkek:

Poznan - A csütörtöki első találkozónak mindkét együttes számára nagy jelentősége volt.

Poznan, 2012. június 14., csütörtök (MTI) - Az olasz válogatott 1-1-es döntetlent játszott a horvát csapattal csütörtökön, az ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokság C csoportjának 2. fordulójában.

Budapest, 2012. június 14., csütörtök (MTI) - A C csoport csütörtöki, második fordulós eredményei a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.

Gdansk, 2012. június 14., csütörtök (MTI) - A címvédő spanyol válogatott 4-0-s győzelmet aratott az ír csapat felett az ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokság C csoportjának csütörtöki 2. fordulójában, így az írek - utolsó csoportmeccsük eredményétől függetlenül - kiestek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!