Sport

2012.06.19. 12:50

EURO-2012 - Szenvedve nyertek a címvédő spanyolok

    Budapest/Gdansk, 2012. június 19., kedd (MTI/EFE/AP) - A lecserélt spanyol csatár, Fernando Torres szerint a kellő gyorsaság hiányzott a játékukból a horvátokkal szemben nagy nehezen 1-0-ra megnyert hétfő esti mérkőzésen a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Eb C csoportjának zárókörében.

 

 

Budapest/Gdansk, 2012. június 19., kedd (MTI/EFE/AP) - A lecserélt spanyol csatár, Fernando Torres szerint a kellő gyorsaság hiányzott a játékukból a horvátokkal szemben nagy nehezen 1-0-ra megnyert hétfő esti mérkőzésen a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Eb C csoportjának zárókörében.

 

A négyes élén zárt címvédő ibériaiaknak a védők szorításában jobbára csak vergődő támadója hozzátette: "nem volt könnyű legyőzni Horvátországot, de a találkozó végén a két csapat közötti minőségi különbség meghozta az eredményt, a győzelemmel pedig csoportelsőként jutottunk be a negyeddöntőbe, s ez a lényeg".

Az összecsapás legjobbjának megválasztott spanyol irányító, Andrés Iniesta, aki főszerepet játszott Jesús Navas győztes góljának előkészítésében, szerényen elhárította a dicséreteket:

"Egyes játékosokon sok múlhat ugyan a meccseken, a bajnokságokat azonban csapatok nyerik" - fogalmazott.

A spanyolok szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque úgy vélekedett, hogy roppant nehéz győzelmet arattak egy olyan mérkőzésen, amelyen mindkét csapat szenvedett, de hozzátette: "mi egy lépéssel megint előrébb vagyunk".

"A legjobb nyolc között azonban a mainál többet és jobbat kell mutatnunk, gyorsabb és intenzívebb futballal kell kirukkolnunk, hogy érvényre jusson játékfilozófiánk és futballstílusunk. Ilyen hosszú tornán előfordul, hogy az egyik nap rosszabbul futballozol, az a fontos, hogy legközelebb viszont magasabb szinten teljesíts. A horvátok jól játszottak, ellentámadásaik igen veszélyesek voltak, bár a mérkőzést végig mi tartottuk kézben" - mondta a szakvezető, aki kitért kapusa, Iker Casillas parádés védésére, amikor is hatalmas gólhelyzetben hárított egy közeli horvát fejest: - Azért van ő a kapuban, mert ilyenekre képes."

Slaven Bilic, a horvát válogatott szövetségi kapitánya felmentette csatárát, Ivan Rakiticet, aki a második félidő derekán elhibázta az óriási lehetőséget, amit ha kihasznál, meglepetés születhetett volna, s a horvátok helyett a spanyolok estek volna ki az Eb-n:

"Sosem könnyű betalálni akkor, amikor az ember Casillasszal találja magát szemben. Ő a világ egyik legjobb kapusa - mondta, majd így folytatta: - De a spanyolok ellen futballozni általában sem könnyű, szenvedtünk is rendesen. Ezzel együtt akadtak helyzeteink, de kihagytuk azokat, márpedig ha a riválisod Spanyolország, megengedhetetlen hiba elpuskázni a lehetőségeket. Összességében azonban büszke vagyok a csapatomra, az elvégzett munkára, egy olyan nehéz csoportban álltunk helyt, ahol a világ- és Európa-bajnok spanyolok mellett az olaszok is ott szerepeltek. Kiváló játékosaink vannak, akik három nagyon jó meccset játszottak ezen az Európa-bajnokságon."

A csoport másik összecsapásán az olaszok hozták a "kötelezőt", vagyis - Antonio Cassano és Mario Balotelli góljaival - legyőzték az íreket 2-0-ra, és szintén bejutottak a negyeddöntőbe.

"Boldog vagyok természetesen, és külön örömmel tölt el, hogy a technikai tudás, a tehetség mellett csapatunk bizonyította azt is: nemcsak ésszel, hanem szívvel is tud játszani. Rászolgáltunk a sikerre, amelyet egy erős, agresszíven játszó riválissal szemben arattunk" - nyilatkozott Cesare Prandelli, a taljánok szakvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!