Sport

2012.06.21. 16:15

Elmarad a Csapatkupa mérkőzés

Miskolc - Nem rendeznek ezen a hétvégén salakmotor versenyt Miskolcon, a Népkertben.

Miskolc - Nem rendeznek ezen a hétvégén salakmotor versenyt Miskolcon, a Népkertben.Az első magyar salakmotoros Csapatkupa sorozat 5. fordulójában, a mostani hét a szombatjára volt kiírva a Interhandel-2000 Farkasok – Debreceni Autó-Tigrisek csata, amelyet a szervezők döntése alapján ezen a napon nem rendeznek meg.

– Sajnos, időpont egyeztetési nehézségeink adódtak – tudtuk meg a sorozat főszervezőjétől, Jacsó Tibortól, aki így folytatta: – Sajnáljuk, hogy nem tudjuk ezen a héten megrendezni a versenyt, de csak azért, hogy motorosok legyenek a Népkertben, nem akartuk mindenáron összehozni a csapatkupa újabb fordulóját.

Arra a kérdésünkre, hogy mit kell érteni az ,,időpont egyeztetési nehézségek” alatt, Jacsó Tibor a következőket válaszolta:

– Az Interhandel-2000 Farkasok csapatának tízfős keretéből négy versenyző biztosan nem tudna itt lenni, egyéb kötelezettsége miatt, azt pedig nem szerettük volna, hogy egy egyoldalú küzdelmet hozó csapatkupa fordulót bonyolítsunk le, mert ez senkinek nem jó. Nem jó a versenyzőknek, nem jó a csapatvezetőknek, nem jó a támogatóknak, és nem utolsósorban nem jó a nézőknek sem. A fő gondunk az, hogy többeknek az angol bajnokságban van jelenésük, ahol éppen erre a szombatra egy plusz játéknapot iktattak be, a korábban elmaradt találkozók pótlására. Mivel az angol bajnokságban nagy pénzek vannak, így a klubok erős szerződéseket tudtak kötni a versenyzőkkel, és ha esetleg nem mennének el valamelyik versenyre, akkor a pénzbüntetés mellett eltiltásra is számíthatnának. Az angol bajnoksággal, a szigetországi lehetőségekkel nem tudunk és nem is akarunk versenyezni, ezért úgy döntöttünk, hogy egy későbbi időpontban pótolják be a csapatok ezt a szóban forgó mérkőzést.

Ez már a második

Érdekesség, hogy ugyanennek a két csapatnak, a Csapatkupa 2. fordulójára kiírt meccse is elmaradt, vagyis ez már a második alkalom, hogy nem tudnak összecsapni. Ezt megelőzően az időjárás szólt közbe, mert hiába voltak itt a versenyzők, az eső által eláztatott népkerti pályán nem lehetett motorozni április 14-én. És, hogy mikor pótolja be a két együttes az egymás elleni két mérkőzését?

– Erre most még nem tudok válaszolni, mivel elég sűrű a motorosok versenynaptára. Úgy kalkulálunk, hogy a nyár végén, vagy szeptemberben lehetnek majd valamikor ezek az összecsapások – válaszolta érdeklődésünkre a Csapatkupa sorozat főszervezője.


A salakmotoros Csapatkupa sorozat állása

1. Debrecen Autó-Tigrisek 2 2 - - 98-70 4

2. Interhandel-2000 Farkasok 1 1 - - 52-31 2

3. MPA System Bikák 3 - - 3 102-150 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!