Sport

2012.06.01. 17:40

DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont: Erőt adott a kettő-egy, de...

Miskolc - Vasárnap 17 órától rendezik a döntő negyedik meccsét, amelyen célba érhet a Vénusz.

Miskolc - Vasárnap 17 órától rendezik a döntő negyedik meccsét, amelyen célba érhet a Vénusz.

Múlt vasárnap szoros küzdelemben, hazai környezetben 2-1-re nyert a DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont együttese a Tolna-Mözsi FSE ellen a női futsal bajnoki finálé harmadik felvonásán, és – mivel a csata az egyik fél harmadik győzelméig tart – már csak egy sikerre van attól, hogy a 2011/2012-es szezon bajnoka legyen. Az eddig lejátszott találkozókon Újvári Krisztina volt a miskolciak legeredményesebb játékosa, aki öt gólt szerzett, május 27-én például egy szép távoli lövéssel vette be a dunántúliak kapuját.

Bernáth Csillától kaptam a passzt, láttam, hogy szemtől szembe vagyok a kapussal, és először arra gondoltam, hogy tovább kellene adni a labdát, végül megküldtem, örültem neki, hogy a hálójukban kötött ki – gondolt vissza a pár napja történtekre a 22 esztendős gólvágó. – Nagyon kellett ez a találat, közvetlenül a félidő előtt, adott picike nyugalmat. Ganczer Hajni később egyenlített, de fel tudtunk állni a közönség budítása közepette, és Szőke Zsuzsi révén, aki jól pótolta eltiltott csapatkapitányunkat, Csepregi Gabriellát, újra előnybe kerültünk. A védekezésbe és a támadásba is sok energiát fektettünk, ezért elég rendesen elfáradtunk, a hajrában kellettek kapusunk, Nagy Tündi bravúrjai.

Teljes odaadással

Ezzel a sikerrel nem csak számszerűen, hanem lélektanilag is előnybe kerültek a Vénusz-lányok, akik félig már a nyakukban érezhetik a legfényesebb érmet.

– Ez a második meccs, hogy nyertünk, erőt adott nekünk, de nem szabad elbíznunk magunkat – jelentette ki Újvári Krisztina. – Ezúttal a Tolna játszik majd hazai pályán, ráadásul bennünk lesz 400 kilométer az utazás miatt, úgyhogy megint csak a legjobb formánkat kell hoznunk. Reméljük, sok szurkoló fog elkísérni bennünket idegenbe, és közel olyan atmoszférát teremtenek, mint itthon. Csepregi Gabriella visszatér közénk, ez mindenképpen jó, vele tovább erősödünk. Mire számítok a vendéglátóktól? Ez az utolsó lehetőségük a javításra, teljes odaadással fognak küzdeni, ebben biztos vagyok. Nekünk nyugodtan kell fociznunk, nem szabad pánikba esnünk, ha netán gólt kapunk, mert ez a csapat bárhol képes nyerni, ezt bizonyítottuk az alapszakaszban is.

A gárda - drukkerekkel közösen – vasárnap délelőtt 10 órakor indul el Miskolcról Tolnára.

ÉM-MI


Helyszínen az érmek

Amennyiben a mérkőzést a Vénusz nyeri, akkor bajnok, ezzel számolnak a Magyar Labdarúgó Szövetségben is. Így aztán – amint azt Király Gábor titkártól megtudtuk – a szervezet Futsal Bizottsága képviselteti majd magát a tolnai sportcsarnokban. Ott lesz az összecsapáson Esterházy Márton, a bizottság elnöke, Ragadics Ferenc, a bizottság tagja, továbbá Király Gábor, akik elviszik a helyszínre az érmeket valamint a kupát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!