Sport

2012.06.03. 19:22

Bajnok lett a Vénusz!

A női futsal bajnoki döntő negyedik meccsét vasárnap rendezték Tolnán.

A női futsal bajnoki döntő negyedik meccsét vasárnap rendezték Tolnán.A kezdés előtt tíz perccel hangpróbát tartottak a csarnokban a Vénuszt idegenbe is elkísérő drukkerek, akik nagyon bíztak a miskolci lányokban. A kezdőrúgást megelőzően századik élvonalbeli találkozója alkalmából köszöntötte Juhász Viktor klubelnök és Sárréti Géza vezetőedző Kovács Alizt. A második perc elején Bernáth lőtt nem sokkal fölé, majd Csepregi és kísérletezett egyet, mellé ment a löket 2.32-nél Csepregi bombájába Szekér ért bele szerencsétlenül, és máris vezettek a látogatók, megérdemelten. A negyedik perc közepén Újvári szerzett labdát, de rontott tiszta ziccerben, aztán 3:49-nél már nulla-kettő volt, ismét Csepregi célozta meg a hazai kaput, ezúttal Újvári állt jó helyen, és a testéről bepattant a laszti a hálóba. Még mielőtt valaki azt hitte volna, hogy eldőlt, egy tolnai akció után a kipattanót Godvár helyezte a borsodiak ketrecébe. Az őrült nyitó öt perc végén Bernáth fejelt pontosan, így visszaállt a kétgólos különbség. Nagy T. hozta egy héttel korábbi formáját, ugyanis biztos pont volt Simon helyzeténél. Nagy energiákat mozgósítottak a csapatok, óriási volt az iram, amiből egy élvezetes mérkőzés kerekedett. 12:41-nél Újvári volt őrizetlenül a tolnai térfél közepén és keményen, spiccel beküldte a játékszert a jobb alsó sarokba. A Tolna két perccel később válaszolt, a lyukas védekezést kihasználva Simon gurította be a labdát Nagy T. alatt a miskolci kapuba. 17:12-nél járt az óra, amikor egy hazai átemelés során Csepregi csúszott be a labdával a saját kapujába, öngól.

A parketten is

A pihenőt követően Csepregi előtt adódott az első lehetőség szép kényszerítő után, mígnem 23:57-nél Godvár egalizálta az állást ütemtelen lövése révén. Nagy T. ápolása lélegzetvételnyi szünetet jelentett Váradiéknak, de Sárréti Géza időt is kért, merthogy nem nagy, de fölényben játszott a hazai együttes. Itt volt az a pont, amikor úgy nézett ki: amelyik csapat előnybe kerül, nyerhet. 27:48-nál nagyot csiki-csukizott a Vénusz, de elrontották Újváriék - mint ahogy pár pillanattal később Godvár. A kapusok is megmutatták tudásukat, magas színvonalú volt a döntő negyedik összecsapása. Fáradtak a játékosok, cserélni kellett a vendégek mesterének, de a kezdőcsapatból kettőnél többen nem ültek le a padra. A helyzeteknél már egyik oldalon sem volt meg a megfelelő koncentráció, viszont óriásit küzdöttek a felek, még a parketten fekve is. 38:49-nél egy gyors ellenakció futott a pályán, Újvári tálalt Csepregi elé, aki kilőtte a jobb alsót. A Tolna behozta a vészkapust is, de ez már ért semmi, bajnok lett a Vénusz. Nagy ünneplés kezdődött a tolnai csarnokban, és az ölelések után az MLSZ Futsal Bizottsága képviseletében Ragadics Ferenc és Király Gábor adta át az érmeket és a kupát.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Tolna-Mözsi FSE - DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont 4-5 (3-4)

Tolna, 350 néző. V.: Janitz, Kovács P.   

 Tolna-Mözsi FSE: Vincze - Godvár, Hodován, Szekér, Ganczer. Csere: Fábián, Simon, Schlotthauer, Müller, Folk, Molnár. Edző: Laki Zoltán.

DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont: Nagy T. - Bernáth, Újvári, Váradi, Csepregi. Csere: Papp (k), Kovács, Szőke, Ivanics, Garadnai, Rondzik, Lenkey. Edző: Sárréti Géza.

Gólszerző: Csepregi (0-1), Újvári (0-2), Godvár (1-2), Bernáth (1-3), Újvári (1-4), Simon (2-4), Csepregi - öngól (3-4), Godvár (4-4), Csepregi (4-5).

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat.

Laki Zoltán: - Remek mérkőzést játszottunk, amelyen sikerül felállnunk egy-négyről. Gratulálok a Vénusznak a bajnoki címhez.

Sárréti Géza: - Jó csapat ellen, egy nagyon nehéz mérkőzésen, a véghajrában tudtunk nyerni. Gratulálok a lányoknak, köszönöm mindenkinek, aki segített, elsősorban Juhász Viktornak.

Az egyik fél három sikeréig zajló párharc végeredménye: 3-1, a DVTK-Szabadidőközpont javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!