Sport

2012.06.14. 19:26

Az én Eb-m: dr. Márkus Gábor - A hollandok hosszú percekig keresték a labdát

Tiszaújváros - A köztiszteletben álló fogorvos és sportvezető nagy figyelemmel kiséri az Európa-bajnokság eseményeit.

Tiszaújváros - A köztiszteletben álló fogorvos és sportvezető nagy figyelemmel kiséri az Európa-bajnokság eseményeit.Talán mindenki tudja, hogy dr. Márkus Gábor szíve a triatlonért dobog, az viszont nem mindenki számára ismeretes, hogy a fogorvos imádja a labdarúgást is.

– Ha helyet foglalok a fotelben és elém tárulnak ezek a csodálatos stadionok, akkor gyakran arra gondolok, hogy milyen jó lenne, ha egyszer végre mi is ott lennénk valamelyik nagy tornán – kezdte a tiszaújvárosi sportember. – A jó sorsom úgy hozza, hogy Londonban ötödik olimpiámon veszek részt, de megjegyzem, hogy a 2010-es BL-döntőn VIP-vendégként ott voltam Rómában és hiszem, hogy valamikor még a magyar válogatottnak is szurkolhatok Európa-, vagy világbajnokságon.

Kikapcsolódásként

Arra a kérdésre, hogy nézi-e a mérkőzéseket, dr. Márkus Gábor így válaszolt:

– A célegyenesbe fordultunk a Tiratlon Nagyhét szervezésével, így szinte nincs egyetlen szabad percem sem, de az esti órákban, mintegy kikapcsolódásképpen nagyon jól jönnek számomra a közvetítések. A sportban mindenevő vagyok, így a focit is „zabálom”. A spanyolok a kedvenceim, az viszont meglepetésként ért velük kapcsolatban, hogy ebbe a támadó jellegű válogatottba szövetségi kapitányuk alig tesz igazi támadót. Megkockáztatom, hogy a fináléba is bekerülnek Fabregasék, akik valószínűleg a németekkel csaphatnak össze. Utóbbi alakulatot remekül összerakták, aztán a német mentalitás mindig hoz valamilyen eredményt. Nekem kellemetlen meglepetés a hollandok vesszőfutása, a tulipánosok Gomezék ellen olykor percekig keresték a labdát. Morálisan szétestek, látszik rajtuk, hogy a játékosok között ellentét feszül.

A doktor úr arról is beszélt még, hogy nagyon örül Andrij Sevcsenko feltámadásának:

– A 36 éves klasszis alighanem ezen a tornán búcsúzik és látszik rajta, hogy feledteni akarja néhány éves hanyatlását. Annak idején rosszul tette, hogy a Milanból elment a Chelseába, most azonban felteheti az i-betűre a pontot, diadalittasan inthet majd búcsút az ukrán válogatottnak.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!