Sport

2012.05.15. 13:26

Tim Kehler a Miskolci Jegesmedvék új vezetőedzője

A Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapatának a következő szezonban ismét kanadai vezetőedzője lesz. Tim Kehler alapos tájékozódás után mondott igent a Maciknak.

A Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapatának a következő szezonban ismét kanadai vezetőedzője lesz. Tim Kehler alapos tájékozódás után mondott igent a Maciknak.

A 41 éves kanadai szakember, Tim Kehler magyar idő szerint keddre virradó éjszaka (Kanada nyugati részén ekkor 9 órával kevesebb volt) aláírta és elküldte Miskolcra a szerződését, így biztossá vált, hogy ő lesz a Jegesmedvék vezetőedzője a 2012-13-as szezonban. Egri István, a miskolci klub első embere szerint egy kitűnő szakembert sikerült megnyerniük:

"Az elmúlt két évben rengeteg tapasztalatot szereztünk, így ezúttal már volt elképzelésünk, hogy milyen karakterű edzőt keresünk. Mindenképpen egy szakmailag felkészült, sok „csatában” edződött, nyerő típusú trénert megtalálása volt a célunk. Ebben nagy segítségünkre volt Glen Williamson, akit arra kértünk nézzen szét a szakmában, és ajánljon nekünk egy olyan edzőt, aki a céljaink eléréséhez, az elvárt továbblépéshez megfelelő. Azt azért meg kell jegyeznem: nagyon sokan jelentkeztek nálunk, hogy szívesen átvennék a Jegesmedvék szakmai munkájának irányítását, ami azt mutatja, felértékelődött a miskolci kispad értéke.

Glen egyik javaslata Tim Kehler volt, akinek nem lehet teljesen ismeretlen Európa, hiszen az 1994-95-ös szezonban Németországban játszott. Tim 1999 óta dolgozik edzőként Kanadában, a WHL-ben és a BCHL-ben. Ez utóbbiban a 2010-11-es szezonban az év edzőjének választották. Emellett több klubnál volt „general manager”, azaz a klub működtetésben és -építésben is szerzett tapasztalatokat, ami szintén fontos nekünk, hiszen ezen a téren is előre akarunk lépni. A tárgyalások során egy nagyon precíz, felkészült szakember képe bontakozott ki előttünk, aki alaposan tájékozódott a magyarországi helyzetről. Hosszasan beszélt korábbi vezetőedzőnkkel, Bob Deverrel, illetve a klub korábbi kanadai játékosaival, és más forrásból is igyekezett a lehető legtöbb információt összeszedni a MOL Ligáról, a Jegesmedvékről. Mindez végül odavezetett, hogy a hétvégén elfogadta azt a szerződéstervezetet, amelyet elküldtünk neki, és aláírva jutatta azt vissza nekünk. Tim a saját kapcsolatrendszerét felhasználva segít nekünk abban, hogy megfelelő szintű légiósokkal erősíthessük meg a csapatot. Folyamatosan egyeztetünk vele a keret tagjairól, az egész szezonra érvényes munkatervről, és a játékosok által elvégezendő nyári felkészülési programot is a kérései szerint alakítjuk ki. Várhatóan augusztus elején érkezik Miskolcra, és kezdi meg a munkát a csapattal."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!