Sport

2012.05.16. 12:06

Mostantól csak szurkoló?

A DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont csapatkapitánya, Csepregi Gabriella még most sem érti, miért állították ki.

A DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont csapatkapitánya, Csepregi Gabriella még most sem érti, miért állították ki.Az egyik fél három sikeréig zajló női futsal bajnoki döntő második meccsét vasárnap rendezték Tolnán; az összecsapást 3-2-re a hazaiak hozták a DVTK-Vénusz-Szabadidőközponttal szemben, így a csata egy-egyre áll. A mérkőzés legfontosabb momentuma kettő-kettőnél, a 26. percben történt, ugyanis egy, a játékvezetők által szabálytalannak vélt szerelés után sárga lapot kapott a miskolciak csapatkapitánya, Csepregi Gabriella, ám mivel a válogatott futsalos már rendelkezett egy ilyen színű kártyával, a kiállítás sorsára jutott.

– Vezettem a labdát, ketten megtámadtak, az egyik tolnai a hátam mögött volt, a másikuk pedig a jobb kezemnél – emlékezett vissza arra a pillanatra Csepregi Gabriella. – Azt hiszem, Schlotthauer húzta a nadrágomat, ez a videón is látszik, és így már csak elcsúszva tudtam elérni a labdát. Szerintem, és mások szerint sem történt szabálytalanság, miután ő is rángatott, akár fordított is lehetett volna az ítélet. Nemzetközi szinten meg sem fújják az ilyet, nemhogy sárga lapot adjanak érte. Az első megmozdulásom sem volt szándékos pár perccel korábban, mert bár picit elkéstem, visszahúztam a lábam. Szeretném, azt hinni, hogy ez az egész csak véletlen volt...

Nem léptek ki

Csepregi Gabriella a piros lapot követően a csapatkapitányi karszalagot átadta a kapusnak, Nagy Tündének, majd felült a lelátóra, de onnan is elküldték – így bement az öltözőbe.

– Idegenben mindig nehezebb játszani, de azt éreztem, hogy ha nem állítanak ki, biztosan nyertünk volna – folytatta a Vénusz egyik erőssége, aki néhány nappal korábban, két másik csapattársával együtt Moszkvában járt egy nemzetközi tornán, a magyar válogatott tagjaként. – Mi vezettünk egy-nullára, és kettő-egyre is, taktikusan fociztunk, mert volt, amikor beálltunk, és volt, amikor kitámadtunk, ezt csináltuk váltakozva. Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzés sorsát, sajnos, nem tettük, és a második tolnai találat előtt nem léptünk ki a labdát tisztán vezető Ganczer Hajnira.

Kiváló szurkolótábor

A finálé harmadik összecsapását tíz nap múlva, május 27-én rendezik Miskolcon (a negyediket június 3-án Tolnán), amit nagyon meg szeretne nyerni a DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont.

– Most jó, hogy nem egyből, egy héten belül jön a következő meccs, mert így edzőnknek, Sárréti Gézának több ideje van arra, hogy felkészítse a csapatot a nélkülem való játékra – mondta még Csepregi Gabriella. – Itthon, amint az a döntő első mérkőzésén is bebizonyosodott, mi vagyunk az esélyesek, és nem csak azért, mert jobbnak érzem magunkat, hanem azért is, mert kiváló a szurkolótáborunk. Remélem, a többiek megoldják majd a feladatot. Ezért fogok nagyon szurkolni, valahol a kispad mögött, de a bemelegítést azért szeretném levezényelni jövő vasárnap.

ÉM-MI

 A fegyelmi döntés

Kedden délután ülésezett az MLSZ fegyelmi bizottsága, a grémium Csepregi Gabriellátkét soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzéstől eltiltotta. Ami azt jelenti,hogy a Vénusz focistájának további döntőbeni szereplése erősen kétségessé vált.– Véleményünk szerint játékosunk nem követett el olyan sportszerűtlenséget,amiért kétmeccses eltiltás járt volna neki, ezért fellebbezünk – reagált a határozatraJuhász Viktor, a miskolci klub elnöke. – Csepregi Gabriella, aki válogatott,edző és játékvezető is, először kapott piros lapot pályafutása során, így a döntéstméltánytalannak érezzük. Akárcsak mások nálunk, ő sem a pénzért, hanem adicsőségért futballozik, az álma a bajnoki fi nálé volt, és ez, a folytatás mostjátékvezetői hiba miatt veszélybe került. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!