Sport

2012.05.27. 09:19

Kiss Pál Tamás: Hajsza a leggyorsabb körért

Kiss Pál Tamás pénteken a szenzációs 2. helyen végzett a GP3 történetének első monacói futamán, így szombaton utolérte őt a leggyorsabbak átka: a második futamot a fordított rajtrács miatt csak a 7. helyről kezdhette meg. A rajtnál visszacsúszott a 9. helyre, majd külön hajszát indított a verseny leggyorsabb köréért és az ezért járó két pontért, ám a piros zászló közbeszólt.

Kiss Pál Tamás pénteken a szenzációs 2. helyen végzett a GP3 történetének első monacói futamán, így szombaton utolérte őt a leggyorsabbak átka: a második futamot a fordított rajtrács miatt csak a 7. helyről kezdhette meg. A rajtnál visszacsúszott a 9. helyre, majd külön hajszát indított a verseny leggyorsabb köréért és az ezért járó két pontért, ám a piros zászló közbeszólt."Mindenekelőtt szeretném megköszönni mindenkinek, aki szurkolt nekem ezen a hétvégén. Pénteken rengetegen gratuláltak nekem a 2. helyhez, és nagyon jólesett, hogy ennyien örülnek a sikeremnek. Sajnálom, hogy a második futamon nem sikerült hasonlóan nagyot alkotni, de tudtuk, hogy ez a 7. helyről indulva nem lesz egyszerû. Ezzel együtt ez még egy pozitív hétvége marad, és hát szeretnék a jövõben is minél több második futamon a 7. vagy a 8. helyről rajtolni, mert ez ugye azt jelentené, hogy az elsõ futamon az elsõ két hely valamelyikén végeztem" – összegezte röviden élete elsõ monacói versenyhétvégéjét a magyar tehetség.

"A második futamon elért eredményemmel természetesen nem vagyok kibékülve, hiszen szerettem volna pontokat szerezni. Ugyanakkor eleve egy-két pontra lehetett csak reális esélyünk, úgyhogy nem fogok a kardomba dõlni emiatt a 9. hely miatt. A rajt sajnos nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna, pedig mindent ugyanúgy csináltam, mint pénteken. Most viszont nem elõrejöttem egy helyet, hanem hátracsúsztam kettõt, ami eléggé megpecsételte a sorsomat, hiszen Monacóban szinte lehetetlen elõzni. Nem volt rossz a rajtom, inkább átlagosnak mondanám, a mögülem induló két srác viszont elképesztõ módon lõtt ki a startnál, úgyhogy esélyem sem volt magam mögött tartani õket" – emlékezett vissza a rajt pillanataira Tamás.

"Ezt követõen próbáltam megfutni a leggyorsabb kört és bezsebelni az ezért járó két pontot, amihez közel is jártam, hiszen volt, amikor egy tizedmásodpercen belül voltam a leggyorsabbhoz képest. Aztán a következõ kört próbáltam kicsit még jobban megnyomni, ám az elsõ kanyarban úgy megúszott alattam az autó, hogy végig keresztbe csúsztam és érintõre is vettem a falat, ami miatt elállítódott az autó futómûve. A felni is végigrepedt, de szerencsére nem kaptam defektet és tudtam folytatni a versenyt, ám nem sokáig, hiszen Conor Daly hatalmas bukása miatt idő elõtt leintették a futamot" – árulta el az Atech CRS GP versenyzõje, aki végül a 9. helyen zárta a versenyt, vagyis épphogy lemaradt a pontszerzésről, hiszen a második futamon csak az első nyolc helyezettnek osztanak pontokat.

"Sajnálom, hogy elõbb véget ért a futam, és van is egy kis hiányérzetem emiatt, mert úgy érzem, a megütött futómű ellenére is lehetett volna esélyem megfutni a leggyorsabb kört, ugyanakkor örülök, hogy Daly ép bőrrel megúszta ezt a hatalmas esést, mert ez a legfontosabb. Nem a második futam miatt fogok emlékezni erre a hétvégére, az biztos, de nem is lehet kérdés, hogy pozitív érzésekkel utazok haza, hiszen csodálatos volt pénteken ott állni a monacói dobogón, ezt sosem fogom elfelejteni" – zárta pozitívan a hétvége értékelését Kiss Pál Tamás.

A 2012-es GP3-as szezon következõ fordulóját június 22-24-én, azaz egy hónap múlva rendezik egy másik utcai pályán, Valenciában.

2012, Monaco, GP3, a második futam végeredménye:

1. Stockinger, 2. Felix Da Costa, 3. Abt (…) 9. Kiss Pál Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!