Sport

2012.05.14. 10:08

Képek: robbanás a Williams garázsában

Nem sokkal Maldonado váratlan vasárnapi futamgyőzelme után robbanás történt az istálló ünneplőkkel teli garázsában. 16 ember megsérült az elharapózó tűzben.

Nem sokkal Maldonado váratlan vasárnapi futamgyőzelme után robbanás történt az istálló ünneplőkkel teli garázsában. 16 ember megsérült az elharapózó tűzben.

A tűz valódi oka egyelőre még ismeretlen, de valószínűleg az egyik autó KERS rendszere robbant fel. - írta vasárnap este a formula.hu. A boxban dolgozókat evakuálták és a tűzoltók, valamint a mentők megkezdték a munkát. A hírek szerint egy szerelőt kórházba kellett szállítani. A tüzet szerencsére három percen belül sikerült eloltani.

A Force Indiás Otmar Szafnauer elmondta, a csapat egyik szerelőjét füstmérgezés miatt az orvosi központba kellett szállítani. A Williamstől szintén egy szerelő szorult orvosi ellátásra, sérülése egyenlőre nem ismert. A Caterham közlése szerint négy munkatársukat kellett a pályán lévő orvosi központba szállítani kivizsgálásra, egy esetben kisebb kézsérülést állapítottak meg, míg három esetben légzési problémák voltak. A Daily Mail brit hírportál viszont összesen 16 sérültről számolt be.

 

Fejvesztve menekültek

 

Nem sokkal később a következőkről számolt be a formula.hu: felocsúdni sem nagyon volt idő az eufórikus hangulatból, ugyanis, a garázs hátsó falát alkotó paraván mögött tûz ütött ki. Állítólag egy KERS-zárlat vezetett a tûzhöz, amely átterjedt egy kiürült üzemanyagtöltõ berendezésre is, így olyan heves fekete füstköd keletkezett, hogy látni is alig lehetett a Circuit de Catalunya boxutcájában, célegyenesében és garázsaiban. A tömeg - Maldonadóval, Sennával, Williams-szel és a csapat összes vezetõ személyiségével együtt fejvesztve menekült, s az első értesülések szerint nem történt komolyabb sérülés.

A csapat későbbre ígért hivatalos tájékoztatást, azonban információink szerint a Force India és a Caterham egy-egy munkatársát füstmérgezéssel, a Williams néhány szerelõjét pedig szintén füstmérgezéssel és kisebb égési sérülésekkel szállították a pálya kórházába. A csapat garázsa környékén jelenleg a tűzoltók és a rendőrök helyszínelnek, a paddock azon részét hermetikusan lezárták. Sir Frank Williams 2004 óta sokszor kilátástalan helyzetben várta, hogy egy napon újra gyõzelmet ünnepelhessen. Ez most be is következett, de a 70 éves szakvezet-legenda biztosan nem ilyen ünneplésről álmodott.

Forrás: formula.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!