Sport

2012.05.27. 19:07

Idegenben lehetnek ,,aranyosak"

A női futsal bajnoki döntő harmadik meccsét vasárnap rendezték Miskolcon.

A női futsal bajnoki döntő harmadik meccsét vasárnap rendezték Miskolcon.A hazaiak kapitánya, Csepregi Gabriella csak a lelátóról szemlélte a bemelegítést eltiltás miatt, a helyén, a kezdőcsapatban Szőke Zsuzsanna kapott helyet, míg a ,,csk" szalagot a kapus, Nagy Tünde viselte. Két helyzettel a vendégek mutatkoztak be, aztán az első meccsen parádézó Újvári lőtte Vincze kezébe a játékszert. Érezhetően picit ideges volt a Vénusz, és kicsit tompább is, mint korábban. Az első öt percben a Tolna irányított inkább, Sárréti Géza együttese a kontrákra épített, volt is ezekből lehetősége csapatának. A hangulatra ezúttal sem lehetett panasz, hiszen a hazai fanatikusok mellett a Dunántúlról is érkeztek drukkerek, akik pihenés nélkül doboltak. A 9. perc végén időt kértek a látogatók, de a szünet a miskolciaknak is jól jött: ráfért a lányokra a biztatás a szakvezető részéről, és az a tanács is, hogy legyenek pontosabbak. A 12. percben Bernáth löketét tenyerelte ki Vincze, de maradt a góltalanság. A 16. percben a Vénusz trénere is rövid pihenőre hívta együttesét, nagyon hiányzott a nyugtató találat.17:35-nél Ivanics hagyott ki óriási ziccert, ekkor a Vénusz focizott fölényben, mert volt a támadásaiban sebesség. 19:52-nél aztán talpra ugrott a csarnok, Újvári huzogatott középen, majd tíz méterről bezúdította a lasztit a Tolna kapujának bal oldalába.

Szőke, jobbról

A második félidőt is Újvári kísérlete vezette fel, de ezúttal Vincze a helyén volt. Pár másodperccel később ugyanő volt az egyik főszereplő, szépen tette le a játékszert Bernáthnak, de a célzás nem sikerült megfelelően. Lüktetett a játék, a hazaiak nagy szerencséjére - akik közül ketten egy elrontott helyzet után leálltak vitatkozni - eltotojázta az egyenlítési alkalmat a Tolna. A 26. perc végén Váradi már legalább az ötödik alkalommal volt szemfüles, és akadályozta meg, hogy az utolsó passz jó legyen a vendégeknél - aztán higgadt labdatartással jelentkezett. 26:53-nál megint a tolnaiak kértek időt, aminek szinte azonnal eredménye lett, mert Szekér labdáját Ganczer küldte laposan a miskolciak hálójába. Ezután Garadnai lábában volt a hazai gól, ám a lehetőség kimaradt. Egészen a 32. percig, amikor Szőke próbálkozott lövéssel kisodródott szituációban a jobb oldalon, a játékszer Hodovánt érintve került Vincze és a gólvonal mögé. 33:24-nél a miskolci edző rendelte magához hölgyeit, nyilván egy taktikus, nem rizikós futsalt kért a hajrára. Kapufával jelezte a Tolna, hogy még szeretne ,,valamit", míg egy perc tíz másodperccel a vége előtt Nagy T. hárított nagyot. Izgalmasan teltek a másodpercek, Nagy T. a ficak elől még kitolt egy lövést, de az állás már nem változott. Folytatás június 3-án Tolnán, ahol bajnok lehet a Vénusz.

ÉM-MI

DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont - Tolna-Mözsi FSE 2-1 (1-0)

Miskolc, 700 néző. V.: Pápai, Nagy R.

DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont: Nagy T. - Bernáth, Újvári, Váradi, Szőke. Csere: Papp (k), Miliczki, Fekete, Garadnai, Rondzik, Ivanics, Mikó. Edző: Sárréti Géza.

Tolna-Mözsi FSE: Vincze - Godvár, Szekér, Hodován, Ganczer. Csere: Fábián, Mausz, Schlotthauer, Folk, Simon. Edző: Laki Zoltán.

Gólszerző: Újvári (1-0), Ganczer (1-1), Szőke (2-1).

Jók: Nagy T., Újvári, Váradi, Szőke, ill. Vincze, Hodován, Szekér.

Sárréti Géza: - Meghatározó játékosaink nélkül is, bár nem jó játékkal, de nyertünk, bizonyították a lányok, hogy igazi csapatot alkotnak. Örülök, hogy hozni tudtuk ezt a nagyon fontos mérkőzést, hozzáteszem, mind a két csapat többet futott, mint általában.

Laki Zoltán: - Egy jó színvonalú meccset játszottunk, nagy iramban. Úgy érzem, nem vallottunk szégyent, ha szerencsénk van, kicsikartuk volna a hosszabbítást. Meglátjuk hogyan alakul otthon, de szeretnénk győzni és visszajönni az ötödik meccsre.

Az egyik fél három sikeréig zajló párharc állása: 2-1, a DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!