Sport

2012.05.20. 20:26

Fuchs Renátával a „nagyobbak” sem bírtak

Az ifjúsági korú Fuchs Renáta nyerte a női abszolút versenyt a XXI. Tisza Triatlon vasárnapi sprint ranglistaversenyén. Az Elit Triatlon Tour női kategóriájában Pap Eszter végzett az élen.

Az ifjúsági korú Fuchs Renáta nyerte a női abszolút versenyt a XXI. Tisza Triatlon vasárnapi sprint ranglistaversenyén. Az Elit Triatlon Tour női kategóriájában Pap Eszter végzett az élen.A XXI. Tisza Triatlon május 20-i második versenynapjának utolsó, rajtjánál voltak érdekelve az elit kategóriás nők is, akikre szintén a sprint táv, 750 méter úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás teljesítése várt. Az Elit Triatlon Tour (TT) idei 1. fordulóját is jelentő verseny első számában a juniorok vitték a prímet. A leggyorsabbak, a tiszaújvárosi Vizi Viktória és a budaörsi Fuchs Renáta egyaránt 10:08 percet teljesítettek.

A második depózásig, azaz a 20 km-es kerékpározás végéig az iménti duóhoz Hargitai Henrietta (Triatlon Villám) és Horváth Zsanett (UNIQA Team-Újbuda) csatlakozott. A futás 2,5 km-nél abszolút értékelésben a két ifjúsági korú versenyző, Fuchs és 24 mp hátránnyal Hargitai haladt az élen, majd az elit képviselői, Pap Eszter és Dudás Eszter következett a sorban. A célig az élen nem változott a helyzet, Fuchs Renáta meggyőző fölénnyel utasította maga mögé idősebb ellenfeleit is. Az abszolút második hely Pap Eszteré lett, aki ezzel elvitte az elit kategória első helyét. Harmadikként Hargitai futott be. Az elit kategória második helyezettje Dudás Eszter (UNIQA Team-Újbuda) lett, míg ebben az értékelésben klubtársa, Takács Anna lett a harmadik.

Eredmények:

Női abszolút: 1. Fuchs Renáta (Budaörsi TKE) 1:03:33, 2. Pap Eszter (Triatlon Villám) 1:03:59, 3. Hargitai Henrietta (Triatlon Villám) 1:04:22.

(Fotó: SZIS)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!