Sport

2012.05.13. 19:12

Egalizálta az aranycsatát a Tolna

Vasárnap idegenben játszotta a női futsal NB I fináléjának második meccsét a DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont.

Vasárnap idegenben játszotta a női futsal NB I fináléjának második meccsét a DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont.

Mintegy húsz szurkoló kísérte el idegenbe a miskolciakat, akik nem sokkal a kezdés után megszerezték a vezetést: szögletet végezhetett el a Vénusz, az élesen belőtt labdára Váradi érkezett középen, aki közelről a hazaiak kapujába juttatta a játékszert. A gól után ,,kiment" egész pályára Sárréti Géza csapata, amely próbálta kézben tartani a meccs irányítását. A félidő közepén azonban gólt ért el a házigazda, ekkor Fábián lövése pattant meg az egyik miskolci védőn, a labda Szekér elé került, aki pár lépésről nem hibázott. Nem sokáig örülhettek a dunántúliak, merthogy a 14. percben Újvári passzolta keresztbe a labdát a tolnai kapu előtt, amelyet a hosszú oldalon felbukkanó Bernáth küldött a hálóba. Mind a két gárda sokat támadott, a TMFSE az egyenlítésért, Csepregiék pedig az előny növeléséért, a nagyobb ziccerek a DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont előtt adódtak. Mind a két alakulat kihasználta az időkérés lehetőségét, a látogatóknál Szőke és Garadnai is pályára lépett az első játékrészben.

Csepregi kiállítás

A második félidő elején is folytatódott a szoros csata, mígnem a 24. percben Ganczer indult meg, csinált egy cselt, aztán szépen lőtt a vendégek kapujába. Néhány pillanat múlva Csepregi szabálytalankodott sárga lapot érdemlően, ám mivel ez neki már a második ilyen színű kártyája volt, a játékvezetők kiállították – ami egyben azt is jelenti, hogy eltiltás miatt kénytelen lesz kihagyni a döntő következő felvonását. Az egyik húzóember elvesztése érzékenyen érintette a Vénuszt; és a 30. percben, az összecsapáson először, a pályaválasztó került előnybe, Fábián révén. Ezen tény érthetően feldobta a Tolnát, ők játszottak fölényben. Aztán fordult a helyzet, belehúzott a Vénusz, hajtottak az egyenlítésért, a győzelemért a Sárréti-hölgyek, akadtak lehetőségek, azonban az eredmény már nem változott.

ÉM-MI

Tolna-Mözsi FSE – DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont 3-2 (1-2)

Tolna, 350 néző. V.: Kőrösi, Eke.

Tolna-Mözsi FSE: Vincze – Simon, Hodován, Szekér, Ganczer. Csere: Godvár, Fábián, Schlotthauer. Edző: Laki Zoltán.

DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont: Nagy T. – Csepregi, Váradi, Bernáth, Újvári. Csere: Almási, Szőke, Ivanics, Fekete, Kovács A., Mikó, Garadnai. Edző: Sárréti Géza.

Gólszerzők: Váradi (0-1), Szekér (1-1), Bernáth (1-2), Ganczer (2-2), Fábián (3-2).

Kiállítva: Csepregi (26.).

Laki Zoltán: - Egy hatalmas, jó mérkőzést játszottunk. A Miskolc jobban kezdett, az elején voltak gondjaink. A második félidőben azonban ellenfelünk fölé tudtunk kerekedni, ez az egygólos siker, úgy érzem, megérdemelt. Továbbra is nyílt a csata.

Sárréti Géza: - Jól kezdtük a meccset, vezettünk, ám ekkor úgy érezték a játékvezetők, hogy bele kell nyúlni a mérkőzésbe. Vitatható sárga lapok után kiállították csapatkapitányunkat, ezután mindent megpróbáltunk, de a lelkes tolnaiak végül begyűjtötték hazai sikerüket.

Az egyik fél három győzelméig zajló párharc állása: 1-1.

A harmadik mérkőzést május 27-én, vasárnap 17 órától rendezik Miskolcon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!