Sport

2012.04.02. 08:34

Még téli álomban a Bikák

A várt nagy küzdelem elmaradt a nyitányon a Tigrisek nagy fölénnyel nyertek.

A várt nagy küzdelem elmaradt a nyitányon a Tigrisek nagy fölénnyel nyertek.A nemzetközi csapatkupa sorozat 1. fordulója előtt névadó ,,gazdára” talált két állatnevet viselő csapat is, így a Bikák Tigrisek párharcban utóbbinak már kötődése is van egy településhez, nevezetesen Debrecenhez. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Tigrisek hazájává ezzel egyidőleg a Cívis város vált volna, hiszen ebben évben biztosan Miskolcon rendezik meg ennek az új szériának minden versenyét. Legyen szó Tigrisek, Bikák vagy Farkasok ,,pályaválasztásában” megrendezésre kerülő összecsapásról. Reményeink szerint a mostaninál picit jobb minőségű pályán. Igaz, az előkészítésre fordított munkaórák számával nem volt gond, sok időt töltöttek el vele a sorozat rendezői, de a tél ,,megette” a pályát, nem mindenütt egyforma keménységű volt az ovál, és a hetek óta tartó szárazság miatt, a locsolás ellenére rendkívül laza szerkezetű volt a talaj, máshol pedig ennek az ellenkezője, így több helyen gödrök csapdázták a motorosokat. Ezen azonban a szokatlanul sűrű, kétfutamonkénti pályafelújítás sem sokat segített, viszont alaposan megnyújtotta a 14 futamos verseny idejét.

Azt a viadalt, amelynek a második futamában láthattunk egy nagy bukást, és bár a mentők bejöttek a pályára, végül Jeleniewski és Kuciapa is saját lábán hagyta el a salakszőnyeget. Ekkor – az elején – még úgy tűnt, hogy szoros küzdelmet láthatnak a nézők, hiszen az első három célba érkezést követően még a Bikák vezettek (10-8). De amikor a negyedik menetben a két ex-GP-s közül Zettersrtöm visszavágott Monbergnek, fordulat következett be, a hátralévő egyetlen futamban sem tudtak több pontot csinálni a Bikák a Tigriseknél. Utóbbiak öt kettős győzelmet is arattak, és simán, nagy fölénnyel szerezték meg a történelmi első győzelmet, begyűjtve ezzel a sikerért járó 2 pontot.

A tigrisbrigád nagy különbségű diadalában jelentős szerepet játszott, hogy Zetterström az első és utolsó futamát leszámítva kitűnően ment (az elsőben is csak Monberg tudta megelőzni, az utolsóból pedig szalagérintés miatt zárták ki), hogy Tabaka szuper szezon eleji formát mutatott (csak egyszer motorozta el magát, a 7. menetben, de négy futamgyőzelme elég beszédes), hogy Miesiac ezúttal is bizonyította, nem volt véletlen, a múlt heti magyar ob 1. fordulójában elért elsősége, hogy Kuciapa megbízhatóan szállította a tőle elvárható pontokat (és néha még többet is) – így az is belefért, hogy Bencze csupán egy pontot kapart össze.

A Bikáknak viszont ezen a napon nem sok minden jött össze, Jeleniewski saját maga második futamában motorhiba miatt kiállt, és már nem is jött vissza (a helyette taktikai csereként bejövő csapattársai közül senki sem tudott jó eredményt elérni az ő helyén), Monberg az első futamot leszámítva csalódást okozott, úgy tűnik, Magosi még nem ért össze a saját technikájával, mert nagyon mérsékelt teljesítményt nyújtott, Trojanowskitól is többet vártunk a bemutatkozó futamgyőzelme után, Nagynak pedig csak egyszer látta a hátát célba érkező motoros.

 Nemzetközi csapatkupa sorozat, 1. forduló

MPA System-Bikák – Debrecen Autó-Tigrisek 31-53

Miskolc, 1400 néző. V.: Nádasdi. 

MPA System-Bikák: Monberg 13 (3+1+2+t1+2+2+2), Magosi 7 (0+2+1+t2+0+1+1), Jeleniewski 1 (1+k0), Trojanowski 8 (3+0+1+2+1+tk0+1), Nagy 2 (1+1+0+0). Csapatvezető: Adorján Zoltán.

Debrecen Autó-Tigrisek: Zetterström 14 (2+3+3+3+3+k0), Miesiac 14 (1+3+2+3+2+3), Kuciapa 10 (k0+2+3+2+1+2), Tabaka 14 (2+3+0+3+3+3), Bencze 1 (k0+0+1+0). Csapatvezető: dr. Senyei György.

Megjegyzés: a ,,t” a taktikai csereként elért pontokat jelenti, a ,,k” a futamból való kiesés, kizárást, kiállást.

A 2. fordulóban, április 14-én Debrecen Autó-Tigrisek – Farkasok mérkőzést rendeznek Miskolcon, a Népkertben. 

>hr>

Miskolc - A Bikák csak szenvedtek ezen a napon, nem tudtak méltó ellenfelek lenni.

Miskolc - A salakmotoros nemzetközi csapatkupa sorozat nyitányán Bikák – Tigrisek összecsapást rendeztek Miskolcon a Népkertben szombaton 16 órától. A viadalról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!