Sport

2012.04.26. 21:39

Kövesdi bravúr Pécsen

Mezőkövesd, Pécs - A 9-12. helyért zajló rájátszás 2. fordulójában csütörtökön este idegenben szerepelt az MKC.

Mezőkövesd, Pécs - A 9-12. helyért zajló rájátszás 2. fordulójában csütörtökön este idegenben szerepelt az MKC.

Nem lehetett más gondolatuk a kövesdieknek, hogy otthonában próbálják meglepni az esélyesebb Pécsett, amely a meccs megkezdése előtt négy ponttal jobban állt a kieső pozíciót elfoglaló Matyó-gárdánál. A találkozó elején Bécsi és Németh is duplázott, így vezetett a Mezőkövesd a 7. percben. Gólos estek itt is, ott is, Feketéék kihasználtak emberelőnyt (6-6), és nagyon megküzdöttek minden egyes lövőhelyzetért. A 17. perc végéhez érve éppen Grünfelderék voltak jobb periódusban, náluk volt az egygólos fór, amire rövidesen rápakoltak még egyet (12-10). Rossoniék azonban igyekeztek tapadni a vendéglátóra, az első félidő hajrájához érve teljesen nyitott volt az összecsapás. A 27. perc közepén Buday Ferenc úgy látta jónak, hogy időt kell kérnie, majd két perc sem kellett ahhoz, hogy a baranyaiak is ugyanezt tegyék (16-15). A szerencsésebb Pécs végül minimális előnnyel térhetett pihenőre.

Fordult a kocka

A második felvonás elején Melus is a háló elé állt az MKC-nál, aztán Hajdu T. csinált egy ötvenszázalékos mérleget két hetesből. Grünfelder bedobta hatodik gólját (19-16), majd Benis és Hajdu G. volt eredményes. A 42. percben néggyel húzott el a Pécs (22-18), ami nem volt valami jó előjel. Viszont megrázta magát Kiss Á. illetve Lezák is biztos kezű volt 7 méteresből, így ötven perc után még mindig nem dőlt el semmi (25-23). Olyannyira, hogy Lezák pörgette meg magát, és fordult is a kocka, 26-28. Persze hogy időt kértek a hazaiak, két perc hat másodperccel a vége előtt. Volt izgalom bőven, Szögiék még egyszer betaláltak, de ez kevésnek bizonyult, így nyert az MKC, és ezzel továbbra is élnek bennmaradási esélyei.

ÉM-MI,KS


Jegyzőkönyv

VarioAuto-Pécs KC – Mezőkövesdi KC 27-28 (17-16)

 Pécs, 300 néző. V.: Horváth, Marton.

Pécs: Hudák - Papp (3), Szögi (2), GRÜNFELDER (9), Lévay (-), Hajdu G. (5), SZEPESI (4). Csere: Bősz (k), Kurbely (3), Hajdu T. (1), Szakcsi (-). Edző: Németh Attila.

Mezőkövesd: TÓTH K. - LEZÁK (6), Bécsi (5), Kiss Á. (2), FEKETE (5), NÉMETH (5), Rossoni (2). Csere: Melus (k), Korsós (2), Benis (1), ROSTA M. (-), Morva (-), Molnár F. (-). Edző: Buday Ferenc.

Németh Attila: - Felőrölt bennünket a Mezőkövesd, gratulálok a győzelmükhöz.

Buday Ferenc: - Olyan hőfokú mérkőzés volt, mint amilyenre számítottam. Az elején csodálatos akciókat vezettünk, de ezek kimaradtak, szerencsére a Pécs nem tudott jelentős előnyt kiharcolni. A második félidő első harmadában is voltak problémák, ám utána a védelem stabilizálódott, passzívvá tették a Pécset, akik nem tudtak megújulni. Megszerzett labdákból, támadófaultokból kontrákat vezethettünk, amelyekből kétgólos előnyre tettünk szert és ebből egyet meg is őriztünk. Nagyon fontos győzelmet arattunk, gratulálok a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!