Sport

2012.04.01. 09:46

A Tigrisek voltak a királyok

Miskolc - A Bikák csak szenvedtek ezen a napon, nem tudtak méltó ellenfelek lenni.

Miskolc - A Bikák csak szenvedtek ezen a napon, nem tudtak méltó ellenfelek lenni.

A nemzetközi csapatkupa sorozat 1. fordulója előtt tömött sorokban ballagtak a salakmotort szeretők a népkerti pálya felé, abban a reményben, hogy a most induló szériában, kezdésként egy remek csatát látnak a névadóra lelt Bikák és Tigrisek alakulatai között. Az első futam az előzetes várakozásoknak megfelelően, a két ex GP-s harcát hozta az első helyért, amelyet jobb rajtjának köszönhetően a dán fiú nyert meg. A másodikban egy kört sem mentek a motorosok, amikor Jeleniewski és Kuciapa bukott, utóbbi szabálytalansága miatt, amiért ki is zárták. A megismételt rajtot követően Trojanowski és Tabaka küzdött az első helyért, előbbi járt sikerrel (7-5). A következő menetben is kevesebben lettek a Tigrisek, mert az első kör második kanyarjában Bencze motorozott neki a palánknak, így ő nem jöhetett ki a megismételt rajtra. Miesiac viszont megtette, amit csak tehetett, nyert, így futamdöntetlen lett a vége. A 4. körözést Jeleniewski nem tudta befejezni, technikai probléma miatt kiállt, miközben Zetterström magabiztosan nyert, és meglepetésre Monberg alulmaradt Kuciapával szemben, így átvették a vezetést a Tigrisek (11-13). Az ötödikben két versenyző is csak egy-egy kanyart tudott bevenni, utána elfeküdtek, de Miesiac és Trojanowski is kijöhetett az új startra a versenybírói döntésnek köszönhetően. Így lett belőle egy izgalmas futam, amelyben Tabaka lett a leggyorsabb, Magosi pedig elvesztette a második helyért vívott csatát Miesiccal szemben. Mivel ezzel 12-18-ra módosult az eredmény, vagyis öt pontnál is nagyobb lett a különbség, a vesztésre álló csapat taktikai cserét alkalmazhatott, és éltek is ezzel, Jeleniewski helyett Magosi jött ki. Ő viszont nem tudta megfogni Kuciapát, ahogy Bencze sem Nagyot, így a nap harmadik futamdöntetlenjét láthattuk (15-21). Utána meg a negyediket, mert Zetterström és Monberg csatáját most az előbbi nyerte, és mivel Tabaka elmérte a rajtot, így ő csak negyedik lett.

A második fele

A 8. futamban újabb taktikai cserét hajtottak végre a Bikák Jeleniewski helyett Monberget küldték ki, de ez nem igazán jött be, a Tigrisek kettős sikerét hozta ez a küzdelem, a taktikai ember csak harmadik lett, így elhúztak a sárga-fehér sapkások (19-29). A következő csatában, a messze nem tökéletes pálya babrált ki az élen motorozó Trojanowskival, akit egy gödörbe zúgás miatt előzött meg Tabaka, így ő újabb három pontot kasszírozhatott. A 10. futamban gyakorlatilag eldőlt a meccs, a Tigrisek a nap negyedik kettős sikerét érték el: Zetterström most is remekül ment, Miesiac pedig szépen előzte meg Trojanowskit (22-38). A következő menetben Tabaka remek motorozással és győzelemmel biztosította be csapata győzelmét, Monberg és Magosi nem tudott méltó ellenfele lenni (25-41). A 12. körben harmadszor is taktikai cserézett Adorján csapatvezető, Jeleniewski helyett Trojanowskit küldte be. Ez sem jött be, a becserélt nem tudta befejezni a futamot, műszaki hiba miatt, Zetterström ezúttal is kitűnően száguldott, Monberg megint csak a hátát nézte (27-45). Az utolsóelőtti körözésben ismét kettős Tigris győzelmet jegyezhettünk fel, Tabaka a nap negyedik futamgyőzelmét aratta (28-50), aztán az utolsóból még Zetteströmöt zárták ki szalagérintés miatt, majd a hármas verseny előbb kétszereplőssé szűkült, a remeklő Miesiac szépen előzte meg Trojanowskit, majd ami ennél is meglepőbb, Monberget is, így téve fel a koronát a Tigrisek teljesítményére (31-53).

Futamtábla: Bikák – Tigrisek

1. futam: 1. Monberg (B), 2. Zetterström (T), 3. Miesiac (T), 4. Magosi (B) – (3-3)

2. futam: 1. Trojanowski (B), 2. Tabaka (T), 3 Jeleniewski (B), kizárva: Kuciapa (T) – (7-5)

3. futam: 1. Miesiac (T), 2. Magosi (B), 3. Nagy (B), kizárva: Bencze (T) – (10-8)

4. futam: 1. Zetterström (T), 2. Kuciapa (T), 3.Monberg (B), feladta: Jeleniewski (B) – (11-13)

5. futam: 1. Tabaka (T), 2. Miesiac (T), 3. Magosi (B), 4. Trojanowski (B) – (12-18)

6. futam: 1. Kuciapa (T), 2. Magosi (B, taktikai csere), 3. Nagy (B), 4. Bencze (T) – (15-21)

7. futam: 1. Zetterström (T), 2. Monberg (B), 3. Trojanowski (B), 4. Tabaka (T) – (18-24)

8. futam: 1. Miesiac (T), 2. Kuciapa (T), 3. Monberg (B, taktikai csere), 4. Magosi (B) – (19-29)

9. futam: 1. Tabaka (T), 2. Trojanowski (B), 3. Bencze (T), 4. Nagy (B) – (21-33)

10. futam: 1. Zetterström (T), 2. Miesiac (T), 3. Trojanowski (B), 4. Nagy (B) – (22-38)

11. futam: 1. Tabaka (T), 2. Monberg (B), 3. Magosi (B), 4. Bencze (T) – (25-41)

12. futam: 1. Zetterström (T), 2. Monberg (B), 3. Kuciapa (T), feladta: Trojanowski (B, taktikai csere) – (27-45)

13. futam: 1. Tabaka (T), 2. Kuciapa (T), 3. Magosi (B), 4. Nagy (B) – (28-50)

14. futam: 1. Miesiac (T), 2. Monberg (B), 3. Trojanowski (B), kizárva: Zetterström (T) – (31-53)

Nemzetközi csapatkupa sorozat, 1. forduló

MPA System-Bikák – Debrecen Autó-Tigrisek 31-53

Miskolc, 1400 néző. V.: Nádasdi.

MPA System-Bikák: Monberg 13, Magosi 7, Jeleniewski 1, Trojanowski 8, Nagy 2. Csapatvezető: Adorján Zoltán.

Debrecen Autó-Tigrisek: Zetterström 14, Miesiac 14, Kuciapa 10, Tabaka 14, Bencze 1. Csapatvezető: dr. Senyei György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!