Sport

2012.03.07. 16:32

Putnok VSE: Belehúznának az elején

Az NB III Mátra csoportjának listavezetőjénél elvennék a riválisok kedvét a felzárkózástól.

Az NB III Mátra csoportjának listavezetőjénél elvennék a riválisok kedvét a felzárkózástól.

Bajnokesélyeshez méltóan szerepelt az elmúlt ősszel a bajnokságban a Putnok VSE együttese, amely nyolc pontos előnnyel vág neki a tavaszi szezonnak. Ilyenkor, nem sokkal a folytatás előtt azért már emelkedik az adrenalin! – jeleztük Koszta Péternek, az észak-borsodiak edzőjének.

– Emelkedik, ami normális – mondta az edző. – Mi korábban kijelentettük, hogy cél a feljutás, vagyis nem szeretnénk leadni azt a fórt, amit összegyűjtöttünk. Úgy számolok, hogy ötvenkét ponttal már első helyen lehet zárni, azaz, huszonöt pont, hét-nyolc győzelem elég lehet a bajnokság második felében. Amennyire csak lehet, bele akarunk húzni az elején, hiszen ha a riválisok, a Tura, a Rákosmente nem tudnak közelebb férkőzni, akkor lehet, hogy idejekorán elmegy a kedvük a felzárkózástól. Amelyik csapat tudott, erősített, ezért azt jósolom, lesz pár meglepetés a folytatásban.

Van némi kétely

A putnokiak szakmai vezetője elárulta, a holtszezonban teljes mértékben nem tudták elvégezni azt a munkát, amit elképzeltek, miután pályával nem álltak túl jól (csak kis műfüves pályájuk van), leginkább teremben készültek, valamint az egri tornán mérettek meg.

– Ezért is jött jól az Abaújszántón megrendezett Diósgyőr elleni összecsapás – folytatta Koszta Péter. – Igaz, hogy nem az edzőmeccseken kell jónak lenni, de egy edző azért mégiscsak abból tud lemérni valamit, amit ezeken a mérkőzéseken lát. Taktikából sokat nem tudtunk átvenni a felkészülési körülmények miatt, azt azonban remélem, hogy erőnléti szempontból rendben vagyunk. A keretben lévők jó versenyzőtípusú játékosok, várják a találkozókat, de azért van bennük is, és bennem is némi kétely, hogy mégis mi lesz...

Összesen tíz gól

Koszta Péter megemlítette azt is, hogy Sápi sérülés miatt körülbelül fél év múlva térhet vissza, Zimányi Á.-nak cisztát találtak a térdén, szintén kérdéses, hogy mikor jelentkezhet játékra, Zsarnai pedig – a szakember megfogalmazása szerint – ,,az idén még nem edzett egy egészségeset".

– Sápi és Zsarnai összesen tíz gólt ért el az ősszel, így ez most hiányzik, lehet, emiatt egy kicsit mást kell majd játszanunk, mint eddig – vetítette mindezt előre Koszta Péter. – Tudjuk, hogy mindenki ellenünk fogja felszívni magát, bennünket akar majd legyőzni, erre fel kell készülnünk. Salgótarjánba megyünk az első tavaszi fordulóban, ahol már csak azért is nagyon fontos lenne a siker, mert utána szabadnaposak leszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!