Sport

2012.03.05. 18:15

Nem folytatja Mikóháza

Mikóháza - Egy csapattal – és így fordulónként egy meccsel – kevesebb lesz tavasszal ,,Keleten".

Mikóháza - Egy csapattal – és így fordulónként egy meccsel – kevesebb lesz tavasszal ,,Keleten".

16. Mikóháza, törölve. Olvasható ez, így a megyei II. osztály Keleti csoportjának aktuális tabellájában. A Sátoraljaújhelyhez közel fekvő község csapata az ősszel mind a tizenöt meccsét lejátszotta (hét ponttal a 15. helyen zárt a gárda), ám a szezon második felét már nem kezdi el.

– Az előzmények messzire nyúlnak vissza – kezdte Szombati László, a Mikóháza SE elnöke, edzője. – Egyrészt pályagondjaink voltak, vannak egy ideje, ugyanis korábban elkezdődött egy beruházás, amely érinti a játékterünket, ám a munkálatok jelenleg is zajlanak, így hónapok óta albérletben voltunk Újhelyben. A hangulat sokkal másabb egy focimeccsen, ha a csapat saját nézői előtt szerepel, más a közönség hozzáállása is, na most emiatt kicsit eltávolodtunk a szurkolóinktól, akik eleinte még be-bejárogattak Újhelybe.

Kevés játékos maradt

Szombati László a másik ,,problémát" azzal vezette fel, hogy február 18-án még megtartották a Sportbált, ám az ezt követő napon jelezte neki néhány játékos, hogy máshová szeretne igazolni.

– Konkrétan hat ember ment el az utolsó pillanatban, s ez azért érintett bennünket különösen érzékenyen, mert a bajnokság kezdetekor is távozott tőlünk hét futballista – folytatta a klubirányító. – Gyakorlatilag maradt így egy fél csapatra való felnőtt futballistánk, továbbá az ifisták, és úgy gondoltuk, ebben a formában nincs értelme belevágni, nincs értelme eljátszani a pofozógép szerepét. Ezt a döntésünket 20-án jeleztem az MLSZ B.-A.-Z. megyei Igazgatóságának is. Tehát nem az anyagiak miatt fejeztük most be, mert a mikóházi önkormányzat jól állt hozzánk, adott, amit lehetőségei megengedtek. Nem mondtunk le arról, hogy a közeljövőben újra labdarúgó csapat üzemeljen a faluban, remélem, az ősszel, fiatalokkal el tudunk indulni a megyei III-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!