Sport

2012.03.07. 21:55

MJJSE-Küldetés: a harmadik fináléért

Csütörtökön 18.30-tól az FTC elleni hazai találkozóval kezdi az MJJSE az ob I elődöntőjét.

Csütörtökön 18.30-tól az FTC elleni hazai találkozóval kezdi az MJJSE az ob I elődöntőjét.

Két sorozatot már befejezett a 2011/2012-es szezonban a Miskolci Jegesmedvék JSE jégkorongcsapata, amely mind a Mol Ligában, mind pedig a Magyar Kupában a második helyet szerezte meg. Greg Lindqvistnek, a Macik svéd vezetőedzőjének is ezt a tényt mondtuk, amire a szakvezető ezt válaszolta:

– Két aranynak jobban örültem volna... Most még ezt mondom, s ezt érzi itt mindenki, de lehet, hogy júniusban, júliusban már becsülni fogjuk – vágott vissza azonnal tréner, aki ekképpen folytatta: – A mögöttünk hagyott szakaszban, gyors egymásutánban öt meccset játszottunk a Dunaújvárossal, mind az ötször kikaptunk, de ezen mérkőzések között volt legalább kettő, de lehet, hogy három, amit hozhattunk volna. Ez, szerintem elsősorban azért nem jött össze, mert sok helyzetünkből csak nagyon keveset tudtunk gólra váltani. A Magyar Kupa találkozónkat nem is egyszer visszanéztem videón, négy-öt százszázalékos ziccerünk volt, amiket azért illett volna kihasználni. Mi az oka mindennek? Nálunk is vannak minőségi hokisok, de náluk még jobbak vannak, s egy adott pillantban ez az, ami meghatározza a dolgok végkimenetelét.

A fogelvesztést is

Ezzel gyakorlatilag le is zárta a közelmúltat Greg Lindqvist, aki az elődöntőről, a Ferencvárosról az alábbiakat nyilatkozta:

– Amikor augusztusban elindultunk, mi voltunk úgymond a vadászok, kerestük azt, hogyan tudnánk elkapni a többieket, a tőlünk erősebbeket – hangoztatta a szakember. – Mostanra megfordult mindez, hiszen szereztünk két érmet, és most már ránk tekintenek úgy, mint akiket el kell kapni, de ez rendben van, a sport így működik. Ezt a szituációt el kell fogadnunk, és meg kell tanulnunk nyomás alatt játszani; hét nap alatt akár öt mérkőzésünk is lehet egy nagyon kemény Ferencvárossal. Készülök-e valamilyen új taktikai húzással? Itt már nincsenek ilyenek, közel a szezon vége, apró nüanszok döntenek, blokkok, mentális állapot, egy elődöntőben úgy kell kimennie mindenkinek a jégre, hogy mindent, de mindent meg kell tennie a sikerért, ezért akár még azt is vállalja, hogy kiütik egy fogát... Nem számít az, hogy vannak problémák, hogy Fodor és Sijka sérülés miatt nincs, most egy dolgunk van, egy küldetésünk, az, hogy bekerüljünk a harmadik döntőnkbe.

Greg Lindqvist azért azt hozzáfűzte, hogy bajnoki finálé esetén az MJJSE-nek lehetősége nyílna a Kontinentális Kupában való részvételre, amivel a klub újabb lépést tenne előre, s nem mellesleg felkerülne az európai "hokitérképre".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!