Sport

2012.03.01. 16:48

Miskolc Speedway: Kavicsot dobtak az állóvízbe

Miskolc - Három nemzetközi verseny mellett további kilenc (?) hazai versenyt rendez a Miskolc Speedway.

Miskolc - Három nemzetközi verseny mellett további kilenc (?) hazai versenyt rendez a Miskolc Speedway.

Azt a sajtóbeszélgetést, amelyet csütörtökön reggel tartott a Miskolc Speedway, a szervezet első embere, Jacsó Tibor ezzel a mondattal kezdte: a salakmotor állóvízébe beledobjuk a kavicsot.

Igaz a vizet még nem látni tisztán, ugyanis a három nagy versenyük, amelyeknek az elnyert rendezéséről már korábban hírt adtunk (salakmotoros egyéni világbajnokság Grand Prix selejtező, salakmotoros páros Európa-bajnokság elődöntő, Flat Track Világ-kupa futam) mellett még valami mást is szeretnének, amiről egyelőre nem sokat tudni. Ezzel kapcsolatban a következőket mondta Jacsó Tibor:

– Szeretnénk ennél a három nagy nemzetközi versenytől többet, azért, hogy a lengyel ligától való távolmaradásunk után az elvonási tüneteinket mérsékelni tudjuk. Egy csapatverseny sorozat megszervezésének dolgozunk, nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy a nyilvánosság elé lépjünk, és a 9 versenyből álló szériáról, ha így jobban tetszik, akkor ligáról, részletes tájékoztatást adjunk. Már csak azért is, mert közeleg a nap, az első verseny startja, amelyet március 31-én szeretnénk megrendezni, Miskolcon, a Népkertben.

Közönségszórakoztató

Daragó István, a Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) elnökségi tagja is jelen volt a sajtóbeszélgetésen, aki Jacsó Tibor szavait követően a következőket mondta:

Miskolc az idei versenynaptárával elsődleges reprezentánsa lett a magyar salakmotor sportnak, és az a hazai versenysorozat, amelynek a megszervezése célegyenesben van, egészen biztosan közönségszórakoztató lesz, és a sportág hazai fejlődését szolgálja. Bátran kijelenthetem: ilyen a múltban nem volt, Magyarországon egyedülálló, hogy egy sportszervezet ír ki, szervez meg egy kupát, amelyben három csapat fogja szórakoztatni a nézőket egy többfordulós versenysorozatban.

Lapunk ezzel a meg nem nevezett, szervezés alatt álló versenysorozattal kapcsolatban azt kérdezte Jacsó Tibortól, hogy szerepet kapnak-e majd benne a magyar topversenyzők, a tavalyi páros Eb-n ezüstöt szerzett Magosi Norbert és Tabaka József, illetve a miskolci Szatmári László.

– Igen, de nem csak ők, gyakorlatilag az egész magyar salakos mezőnynek lesz lehetősége arra, hogy megmutassa magát, de ne szaladjunk ennyire előre, néhány napon belül sajtótájékoztató keretében sok mindenre fény derül majd – válaszolta Jacsó Tibor.


Új portálon

A sajtóbeszélgetésen elhangzott az is, hogy hamarosan új internetes portál működtetését kezdik meg, a speedway.hu oldalét, amelyet nemrégiben vettek át korábbi tulajdonosától. Ezen a portálon nem csak a hazai, hanem a nemzetközi aktualitások is megtalálhatók lesznek.


2012-es motorversenyek Miskolcon

2012. március 31.: Salakmotor 1. Magyar Ligakupa-sorozat, 1. forduló  

2012. június 16.: Salakmotor egyéni világbajnokság Grand Prix kvalifikáció

2012. szeptember 8.: Salakmotor páros Európa-bajnokság elődöntő

2012. október 20.: Flat Track Világ-kupa futam

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!