Sport

2012.03.28. 13:31

Megvan a tigrisbrigád

A múlt szombaton, Debrecenben remeklő Miesiac is Tigris szerelést ölt ezen a hét végén.

A múlt szombaton, Debrecenben remeklő Miesiac is Tigris szerelést ölt ezen a hét végén.

Szombaton 16 órakor a Bikák – Tigrisek mérkőzéssel megkezdődik az idei év salakmotoros újdonsága, a nemzetközi csapatkupa sorozat, amelynek Miskolc, a népkerti pálya ad otthont.

A két csapat vezetőjének legkésőbb szerdán kellett bejelenteniük, hogy kiket hívtak meg tízes keretükből az ötfős csapatukba.

Tigrisekkel kapcsolatban az már hétfőn ismertté vált, hogy a korábbi GP-induló svéd Magnus Zetterströmnek és magyar menőjüknek, Tabaka Józsefnek biztos helye van a szombati kezdő ötösben.

– Alapemberként tekintek Zetterströmre és Tabakára – jelentette ki dr. Senyei György, a Tigrisek csapatvezetője. – A további három versenyző, akikre ezen a szombaton számítok: Maciej Kuciapa és Pawel Miesiac, tehát két lengyel fiú, valamint Bencze Zsolt. Miesiacról elég talán annyit mondanom, hogy a múlt hét végi debreceni ob-n maximális teljesítményt nyújtott, az öt megnyert futama remek formáról árulkodik. Kuciapa mellett a profizmusa és rutinja szól, őt tavaly többször is láttam, jól ismerem, ,,régi motoros”. Bencze Zsolt pedig azért lesz a Tigrisek tagja, mert ez a sorozat nem titkoltan arról is szól, hogy a magyar versenyzőknek lehetőséget adjon, ráadásul ő a miskolci pályát kiváló ismerő, rutinos versenyző. Megismerve ellenfelünk összeállítását azt kell mondjam: hasonló erejű csapatok, nagyjából azonos képességű versenyzők összecsapása lesz, és ez alapján biztosra vehető, hogy közönségszórakoztató, a sportot népszerűsítő összecsapást láthatnak majd a nézők.


A nyitány előtt három nappal kiderült: két magyar, két lengyel és egy dán erősíti a Bikákat. A szombati versenyről élőben tudósítunk!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!