Sport

2012.03.20. 07:23

Macik a fehérvári vágóhídon

Egyenlőtlen küzdelmet hozott a bajnoki finálé második felvonása (is).

Egyenlőtlen küzdelmet hozott a bajnoki finálé második felvonása (is).A jégkorong OB I négy meccsig tartó döntőjének második találkozóját hétfőn este Székesfehérváron rendezték meg. Az előző napi, miskolci mérkőzést simán hozó Sapa Fehérvár AV 19 ellen aligha várhatott bárki is csodát a Miskolci Jegesmedvék JSE részéről. És hamar kiderült, hogy nincs is miért. A vasárnapi mérkőzést az első harmadban eldöntő fehérváriak most még szűkebbre szabták az időt saját maguknak. A kapuban ezúttal Gyenessel kezdő Macik egy percen belül kapituláltak, Sofron kiugrása után végig száguldott a pályán, majd higgadtan értékesítette a ziccert (1-0). A 3. percben az ős-miskolci Láda B., aki a mostani szezon előtt igazolt a fehérváriakhoz, gólt ütött földijeinek, úgy, hogy Benk passzát négy miskolci védő csak nézte, közbeavatkozni nem tudott (2-0). Az 5. percben jött az újabb hazai gól: Vas jobbról, meglehetősen üresen a bal felső sarokba küldte a játékszert (3-0). Vagyis a meccs egytizenketted része elég volt ahhoz, hogy eldőljön ez a találkozó... Ebben a játékrészben még annyi érdekesség történt, hogy az MJJSE első kapura lövését a 7. percben láthattuk, illetve, hogy Gyenes a három bekapott gól után nyolc alkalommal hárítani tudott.

Második harmad

A második játékrész is hazai találttal kezdődött, de a 22. percben a miskolci kapuba került korong után nem gólt, hanem kiállítást ítéltek a játékvezetők, Svasznek mehetett a büntetőpadra. Ez volt a meccs első (!) kiállítása, amit ki is használtak a hazaiak, Vas második gólját szerezte. Nyolc minutával később Tóth A. remek megoldása eredményezett újabb hazai gólt, a hazaiak játékosa keresztbe elkorizott a kapu előtt, majd a kiszolgáltatott helyzetbe került, elfekvő Gyenes mellett visszahúzta a korongot a ketrecbe (5-0). Óriási volt a különbség a két együttes között, de amikor első ízben emberfórba került a miskolci gárda, sikerült ezt a fekete-sárgáknak kihasználniuk, a 36.percben Jarabek révén szépített az MJJSE (5-1). A meccs hangulatáról mindent elmond, hogy az eseményeket csendben személő hazai nézők megtapsolták a szimpatikus vesztes ezen teljesítményét... Egy minutummal később pedig a hangjukat is hallatták, amikor Ryan gyűrte át a korongot Gyenesen, végül hason csúszva tolta a játékszert a gólvonal mögé (6-1).

Harmadik harmad

A jelentős előny birtokában mutatott fehérvári produkció a harmadik játékrész első felében visszafogott volt, aligha azért, mert tartalékolni akartak a szerdai miskolci meccsre. Aztán, hogy ne érje szó a ház elejét, az 51. percben Palkovics szerzett a fizikai és technikai fölényről árulkodó találatot, úgy hogy a passzt saját kapusától kapta (7-1), majd még ugyanebben a percben Ryan lövésébe Johansson piszkált bele gólt érően (8-1). És még nem volt vége: két minutával később Magosi is feliratkozott a gólszerzők közé (9-1), majd az 57. percben Hajós tette ugyanezt. Nagyon belejöttek a végére a hazaiak, miközben az egyenlőtlen, döntőhöz méltatlan mérkőzésen a vendégek a végét várták Ladányi negyedik gólpassza után Johansson volt ismét eredményes, majd Láda B. is megszerezte második találatát.

 Jegyzőkönyv

Sapa Fehérvár AV 19 – Miskolci Jegesmedvék JSE 12-1 (3-0, 3-1, 6-0)

Székesfehérvár, 1500 néző. V.: Gebei (Nagy A., Soós).

Sapa Fehérvár AV 19: Munro (1) – Horváth A., Durco, Vas 2, Ladányi B. (4), Sofron 1, Hetényi, DaCosta, Ryan 1 (1), Orbán, Sille (1), Johansson 2, Kovács Cs., Láda B. 2, Benk (1), Varga A., Tóth A. 1 (1), Magosi 1 (1), Palkovics 1 (1), Hajós 1 (1), Bálizs (k). Vezetőedző: Kevin Primeau.

Miskolci Jegesmedvék JSE: Gyenes – Chmelo, Jarabek 1, Dubek, Miskolczi, Nagy G., Lindgren, Svasznek, Urbán, Ritó, Szilágyi, Láda P., Budai R., Tóth Á., Popovics, Rafaj (1), Túróczy, Orosz, Budai K. (k). Vezetőedző: Greg Lindqvist.

Kiállítások: 8 perc, illetve 2 perc.

Kevin Primeau: – Már az elején megmutattuk, hogy készek vagyunk arra, hogy saját elvárásainknak megfeleljünk. A vége is jól sikerült, az eredmény is jelzi, hogy melyik csapat a jobb.

Greg Lindqvist: – Hat-hét játékosunk tavaly még egyáltalán nem, vagy csak alig játszott felnőtt meccseket. Sok hiányzónk volt, ma csak ennyire voltunk képesek. Olyan volt ez, mintha egy focimeccsen a Real Madrid játszott volna a Diósgyőri VTK ellen.

A négy nyert meccsig tartó párharc állása: 2-0, a Sapa Fehérvár AV 19 javára.

A harmadik mérkőzést szerdán 18 órától Miskolcon játsszák a csapatok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!